Corb la corb nu-și scoate ochii: ”Șeful” Petcu din MAI spune că Soroceanu nu este responsabilă în cazul Dulamă

În fiecare zi apar noi și noi situații despre cum niște inși, puși în funcții de alți inși să le execute ordinele, își bat joc de oameni, dezinformează, fac zid unii în fața altora, ca nu cumva armura cu care s-au înconjurat să aibă vreo fisură.

Nu contrează că se vede din satelit că și-au bătut joc de legi doar ca să-și satisfacă o toană politică, nu contează că sunt contraziși de instanțe, ei merg înainte, cu adevărul lor, trunchiat, strâmb, pentru că pot, pentru nimeni nu-i ia la întrebări și la șuturi în dos, așa cum ar merita.

Un băiat de oraș, promovat secretar de stat la Interne, dl. Adrian Petcu, care se ocupă de relația cu prefecții din țară, dă un răspuns la o petiție a lui Jănel Iosub, care o privește pe distinsa doamnă prefect Daniela Soroceanu, omul fără de care nimic nu s-ar întâmpla în Neamț.

Corb la corb nu-și scoate ochii. Șmecherul de București ne spune nouă, la Piatra Neamț, moldoveni proști care oricum nu cunosc toate dedesubturile promovării oamenilor competenți în ministere – am spus dedesupturi, nu desuuri -, că doamnei prefect, chiar dacă mănâncă usturoi, gura nu-i miroase nici măcar a arsenic. Este vorba despre cazul Dulamă, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, al cărui mandat a încetat după un ordin al Instituției prefectului. Și ce ne spune dl. Petcu: ”În ceea ce privește emiterea ordinului prefectului nr. 119/2018 privind încetarea de drept a mandatului de consilier județean și de vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț al domnului Laurențiu Cristinel Dulamă, precizăm că la baza emiterii respectivului act administrativ s-a aflat adresa nr. 5470/20.04.2018 (la care au fost anexate înscrisurile doveditoare), prin care Consiliul Județean Neamț a sesizat o posibilă încălcare a regimului incompatibilităților de către persoana în cauză”.

Într-o traducere liberă, spusele secretarului de stat ar suna cam așa: doamna Soroceanu nu are nicio vină, ea nu a făcut decât să ia act de o cerere a Consiliului Județean condus de Ionel Arsene! Domnul Petcu, cu vasta lui experiență de fost prefect, spune cu gura lui că, în adresa CJ, era vorba despre o ”presupusă încălcare a regimului incompatibilităților”, dar ce mai contează că se contrazice singur, dacă este ordin să se acopere rahatul administrativ din Neamț?

Din răspunsul oficial la Petiția lui Jănel Iosub

Corb la corb nu-și scoate ochii. Dl. Petcu încearcă, deloc subtil, să ne spună că au greșit cei din CJ, locul de muncă adevărat al doamnei prefect, adică secretarul și cei care au contrasemnat adresa Consiliului Județean.

Continuarea domnului Petcu este și mai interesantă din punctul de vedere al persistenței în prostie. Ne spune el că Instituția Prefectului nu s-a raportat la competențele ei prevăzute prin lege, ci la un alt ordin de prefect, prin care a încetat mandatul altui consilier: ”Precizăm că, la emiterea ordinului menționat mai sus, prefectul a avut în vedere Ordinul nr. 13/2014 privind încetarea de drept a mandatului de consilier județean a domnului Gheorghe Vasiloiu, asupra cărora instanțele de judecată s-au pronunțat în sensul respingerii contestațiilor formulate, cu parcurgerea tuturor căilor de atac, inclusiv a celor extraordinare, de către această persoană”.

Mai traducem o dată? Doamna Soroceanu a ignorat legislația în vigoare, care spune că doar ANI se pronunță pe probleme de incompatibilitate, pentru că și un alt prefect a făcut la fel… NU contează legea, NU contează nici ce spune instanța, contează doar voința PERSONALĂ a celui/celei care a inițiat demersul. Mergând mai departepe argumentele secretarului de stat, dl. Petcu ne sugerează că, dacă a greșit doamna Soroceanu, nu este ea cea responsabilă, deci, pe cale de consecință, este cel mai bun prefect pe care ni-l putem permite acum!

Corb la corb nu-și scoate ochii. Același domn Petcu ne mai sugerează ceva: că, în definitiv, nu s-a întâmplat nimic, că dl. Dulamă a fost pus la loc și gata! Da, a fost repus pe funcție, dar, în timpul ăsta, niște oameni i-au luat locul, au fost plătiți, iar acum păgubitului i se dau din bani publici vreo 200.000 de lei, pentru că au greșit unii din CJ și doamna prefect nu este responsabilă în acest caz, chiar dacă ea a semnat ordinul dovedit ilegal de prefect

Valentin Bălănescu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *