Cutremur la ALDE: 37 de conduceri judeţene (printre care şi Neamţ) au Birourile Politice Teritoriale dizolvate

pietricica turism

Birourile Politice Teritoriale a 37 de organizaţii ALDE ( după alte surse, 32), care au obţinut sub 5% la alegerile europarlamentare din 26 mai, au fost dizolvate, iar unii dintre preşedinţii de filiale judeţene ar putea fi schimbaţi în perioada următoare, a anunţat marţi, 9 iulie, liderul formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu, citat de portalul ştiridiaspora.ro.

“Toate filialele care au obţinut sub 5% la alegerile pentru Parlamentul European au fost dizolvate – birourile teritoriale – şi s-a dat termen de o săptămână preşedinţilor de filiale să vină cu noi propuneri. (…) Există şanse foarte mari ca inclusiv unii dintre preşedinţii de filiale judeţene să fie schimbaţi în perioada următoare ca urmare a rezultatelor slabe obţinute la alegerile pentru Parlamentul European şi care se înscriu într-o serie de rezultate slabe pe care le-au obţinut şi la alegerile trecute”, a precizat Tăriceanu, citat de ştiridiaspora.ro.

Contactat telefonic, Ion Asaftei, preşedintele ALDE Neamţ, a confirmat că s-au desfinţat toate birourile teritoriale cu rezultate slabe la alegerile europarlamentare, iar în termen de 7 zile trebuie propusă noua componenţă a acestor foruri. El a ţinut să menţioneze însă, în mod expres, că preşedinţii de organizaţii rămân aceeaşi. Această menţiune apare în condiţiile în care cunoscătorii meandrelor politicii îl dădeau schimbat de la conducerea filialei, vehiculat ca interimar fiind chiar Daniel Chiţoiu, la un moment dat candidat ALDE pentru Parlamentul României în Neamț.

Alte surse din ALDE susţin că, de fapt, nu se vor schimba doar preşedinţii de organizaţii care sunt parlamentari, având probabil în vedere importanţa voturilor din parlament, şi că, pe rând, celelalte organizaţii vor avea noi preşedinţi. Rămâne de văzut dacă, la Neamţ, Ion Asaftei va fi asimilat, ca importanţă pentru partid, unui parlamentar. (V.B.)

1 COMENTARIU

  1. pai sa inceapa cu el, tariceanu care a luat 4%…De ce se razbuna pe cei din teritoriu???Acest Chitoiu nu a candidat niciodata niciunde in nume personal, nu are nici un merit in partid…de fapt cine are???Domnule Asaftei va dau eu solutia, infailibila de altfel….AUTODIZOLVAREA PARTIDULUI IN INTEGRALITATE…sunteti toxici, ati sustinut infractorii si infractionalitatea, ati aparat pe raufacatorul din fruntea partidului, iar acum se vrea presedinte…ati distrus sistemul de drept in romania, nu sunteti in stare sa gestionati problema mediului, flora, fauna, distrugeri naturale, etc ACASA CU VOI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.