Demisie la Apa Serv din rațiuni de incompatibilitate

Compania Județeană Apa Serv SA a rămas cu doar 6 membri în Consiliul de Administrație, în loc de 7 cât îi prevede ”normativul”. Lipsa la apelul sinecurilor prevăzute de lege vine ca urmare a demisiei Aureliei Simionică, fost consilier local și viceprimar din partea PSD Piatra Neamț.
Demisia n-a fost liber consimțită, cu a venit ca urmare a unei notificări primite de Apa Serv de la Agenția Națională de Integritate, prin care compania județeană a fost anunțată că hotărârea privind incompatibilitatea Aureliei Simionică a rămas definitivă.
Pe 24 octombrie 2018, ANI anunța un lot de 13 personaje care au încălcat legea din acest punct de vedere. Printre ele și Aurelia Simionică, întrucât, ”în perioada exercitării mandatului de consilier local (2012-2016), societatea Lissacom SRL, în cadrul căreia soțul persoanei evaluate deține calitatea de asociat și administrator, a încheiat un Contract de servicii în valoare totală de 25.636,75 lei cu Compania Municipală de Investiții Urban S.A. Conform situației plăților efectuate pe parcursul derulării contractului, valoarea totală a produselor furnizate a fost de 24.850,60 lei”.
Produsele furnizate la vremea respectivă, în contractul semnat pe 27.02.2013, erau ”produse electrice”, de genul prize, cabluri ș.a.m.d. Nu era vorba, cum poate ar fi fost de așteptat, de produse textile. La vremea aceea, director la CMI Urban era Elena Boengiu, la rândul său declarată incompatibilă de ANI.
Locul lăsat liber de Aurelia Simionică în CA-ul de la Apa Serv va putea fi ocupat printr-o decizie AGA, în momentul când va fi găsit pesedistul care are nevoie de o alocație similară ajutorului de stat. Sigur, există mereu opțiunea ca structura de administrație să funcționeze cu 6 membri, ceea ce ar însemna și o economie. Mică, dar, totuși, o economie în bugetul și așa secătuit al companiei. (V.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *