Doljești – Colaborare excelentă între constructori și administrația locală

În ultimii ani, în comunele județului Neamț, care au avut lucrări importante de investiții, s-a putut remarca o colaborare eficientă între administrațiile locale și firmele de construcții. Un astfel de exemplu este cel din comuna Doljești, unde se desfășoară lucrări importante, pe care primarul Iosif Șoican a ținut să le prezinte.

Este vorba de ”Construire grădiniță în sattul Doljești”, ”Renovarea, modernizarea și dotarea Căminului Cultural din satul Doljești”, ”Reabilitare, extindere, modernizare și dotare primărie”, ”Înființare distribuție gaze naturale și branșamente în comuna Doljești, în satele Doljești, Buruienești, Rotunda și Buhobca, județul Neamț”, la care se adaugă  două proiecte de modernizare a peste 17 km de drumuri comunale și de construirea a 1,5 km de trotuare în satul Buruienești.

* Grădiniță nouă

În privința noii grădinițe, firma și-a făcut treaba foarte bine, chiar înainte de termen. Constructorul trebuia să termine lucrarea în anul 2020, iar acum ne pregătim de recepționarea investiției. Noi mai avem de procurat mobilierul și sper ca anul acesta, la 1 septembrie, când începe anul școlar, să dăm grădinița în funcțiune. Construcția are două săli de clasă, una de spectacole și alte activități, grupuri sociale adecvate vârstei celor mici, dar și alte spații. Clădirea este superbă, fiind desfășurată pe un singur nivel. Este ridicată în curtea școlii din satul Doljești. Revin și spun de fiecare dată: cu firma Cadvill Const SRL Bacău am colaborat execelent și sper să mai avem astfel de investiții cu dumnealor, în anii care vor urma”, declară primarul Iosif Șoican.

* Extinderea primăriei Doljești

Extinderea și reabilitarea primăriei era o altă lucrare, care trebuia făcută. Actualul spațiu nu mai făcea față, era nevoie de investiții noi. Parterul va fi gata în acest an, fondurile fiind asigurate de bugetul local. Lucrarea la primărie va fi gata la anul și cred că, atunci, această instituție va avea tot ceea ce îi trebuie la nivel local: o sălă a căsătoriilor, un spațiu pentru colectarea impozitelor locale și multe altele. Apoi, arhiva comunei, aflată acum într-un apartament dintr-un bloc din comună, va fi mutată în actualul spațiu al primăriei. Când un cetățean va avea nevoie de un act vechi, va beneficia de serviciu imediat. Construcția este ridicată de SC CMC Construction SRL Doljești”, a precizat primarul Iosif Șoican.

* Dispensar modernizat

Aceeași firmă SC CMC Construction SRL va moderniza și dispensarul uman din satul Doljești. Investiția va debuta în curând. Oamenii din acest sat meritau o astfel de construcție. Este important că am mai lucrat cu acest agent economic, la dispensarul de la Rotunda, iar lucrarea a fost de calitate. Societatea în cauză a câștigat, prin licitație publică, extinderea primăriei, dar și extinderea și modernizarea dispensatul uman Doljești. Și la dispensar, termenul de execuție este anul 2020”, a adăugat primarul de Doljești.

* Modernizarea Căminului Cultural

Pentru o comunitate de aproximativ 7.000 de locuitori, cum este cea din Doljești, era necesară și o construcție culturală modernă, cu o sală de spectacole în ton cu vremurile și, tot aici, va fi mutată biblioteca. ”Modernizarea Căminul cultural are termen tot anul 2020, dar va fi terminat în acest an. Pe 31 august, vom organiza aici o manifestare, la care va participa și Asociația catolică a Terezinelor, a femeilor văduve și necăsătorite. Vor fi vreo 200 de participante la Bohonca, iar cu acel prilej  vom folosi și Căminul cultural. Lucrarea este executată de firma Hidroterm SA Roman”, a spus Iosif Șoican.

* Proiecte noi

La noua rețea de gaz metan va lucra societatea Mihoc Oil, iar, deocamdată, colaborăm bine. Am oținut autorizația de construcție, iar acum suntem în faza de derulare a concesionării, care se va desfășura între 1 și 15 august.

Apoi, în satul Buruienești, avem un proiect pentru construirea de alei pietonale, în lungime de 1,5 km. Lucrarea va începe în luna iulie a.c., valoarea fiind de 70.000 euro, fonduri obținute prin GAL Podișul de Nord al Bârladului. Ca executant, va fi tot o firmă din comuna Doljești. Dorința noastră este să-i promovăm pe toți constructorii din comună.

De asemenea, am depus două proiecte de modernizare drumuri comunale, unul de 7,946 km, iar celălalt de 9,925 km. Documentațiile sunt depuse la Comisia Națională de Strategie și Prognoză. În condițiile în care vom demara proiectul rețelei de gaz metan, va urma și asfaltarea. Nu se va termina modernizarea drumurilor comunale, însă ne vom apropia foarte mult de final”, a încheiat primarul Iosif Șoican.

Constantin NEGRU

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.