Elevi de top din Neamț pleacă la licee din Iași și Bacău

pietricica turism

După repartizarea computerizată a elevilor care au dat examenul de Evaluare Națională la clasa a VIII, putem spune că județul Neamț a” pierdut” cel puțin două clase de elevi foarte buni. De exemplu, primii patru elevi din Neamț admiși la licee de top din Iași au cele mai bune medii de intrare dintre cei proveniți din alte județe.

Elena Cojocaru, care a luat cu 10 Evaluarea Națională, pleacă de la Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra Neamț la Colegiul Național Iași, unde a fost admisă cu 9,96 la mate-info. Tot la mate-info în Iași au fost admise și trei eleve de la „Vasile Conta” Târgu Neamț: Ana Maria Acsinte a fost admisă cu media 9,94, Lavinia Elena Cojocariu a intrat cu media 9,83 la Colegiul Național „Costache Negruzzi”, iar Mario Alexandru Mitocaru a fost admis cu media 9,92 la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași. Tot la „Grigore Moisil” a fost admis, cu media 9,11, Dragoș Mărtinaș de la Școala Gimnazială Gherăești.

La licee din județul Bacău au fost admiși 32 de elevi din Neamț, cei mai mulți optând pentru Colegiul Tehnic de Comunicații „N.Vasilescu – Karpen” din Bacău, pentru Colegiul Național Catolic „Sf. Iosif” Bacău și pentru Liceul Teoretic „Ion Borcea” Buhuși. Un singur elev de la Borca a optat și a fost admis la Colegiul Economic „Octav Onicescu” din Botoșani, iar doi elevi – Cristina Lupuleasa, de la Poiana Teiului, admisă a patra, cu media 9,26 și Paula Agache, de la Borlești, admisă a șaptea, cu media 8,74 – vor învăța la Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei, specializarea mate-info.

Sunt 41 de elevi din Neamț care vor studia la licee din alte județe. Lor li se adaugă cei 20 de elevi admiși la liceele militare în acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.