Piatra Neamț: Trotuare capcană pe bulevardul Traian

În anul de grație 2019, o arteră principală și extrem de circulată din Piatra Neamț, vorbim aici despre b-dul Traian, ridică mari probleme în privința siguranței traficului. Doar că, de data aceasta, nu vorbim despre mașini sau motociclete, vorbim despre cărucioare pentru copii, trotinete, biciclete și, mai ales, despre pietoni.

trotuar 11
trotuar 14
trotuar 12
trotuar 7
trotuar 3
trotuar 14
trotuar 10
trotuar 6
trotuar 1
IMG_20190703_103242
trotuar 9
trotuar 8
trotuar 2
trotuar 4

Șoseaua este delimitată de două trotuare, unde se presupune că te poți refugia din fața mașinilor, te poți plimba în siguranță atunci când mergi la cumpărături, îți plimbi pisica sau cățelul sau ieși cu familia la plimbare. În realitate, lucrurile stau cu totul altfel, cel puțin pe porțiunea cuprinsă între Spitalul Județean și Colegiul Tehnic ”Gheorghe Cartianu”, pe ambele părți ale carosabilului.
Există porțiuni cu pavele lipsă sau ieșite din locul lor, capace de canal înfundate la 10 cm sub nivelul trotuarului. Resturile măcinate de asfalt ajung în afara trotuarului sau în tufe ori la zidurile clădirilor mărginașe. Rampele pentru persoane cu handicap sau pentru biciclete sunt blocate de canale care sunt peste 15 cm deasupra trotuarului.
Există adevărate cratere, denivelări de 25-40 cm, gropi, borduri cu marginile tăioase și ieșite în afară.
Cum este vară, timpul este bun de lucru și probabil există interes pentru mai binele cetățeanului, nu ne rămâne decât să așteptăm ca aleșii noștri să treacă la făcut trotuarul.

FOTO: Bogdan Călian

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *