Premieră la Colegiul Național „Petru Rareș” – tabăra de vară a informaticienilor

Inițiativă a conducerii Colegiului Național „Petru Rareș”, dedicată împlinirii a 150 de ani de existență, prima tabără de vară pentru informaticienii se desfășoară în luna iulie 2019.

Cursul „Coding Summer Academy” este organizat și susținut de foști rareșiști, acum studenți în specializarea automatizări și calculatoare. Aceștia vor împărtăși actualilor rareșiști din cunoștințele lor despre sisteme de operare, despre codare, despre tehnologii moderne și cum îi ajută aceste informații în viața cotidiană.

Activitățile se vor desfășura în perioada 22-26 iulie în laboratoarele de informatică ale colegiului și vor fi coordonate de Alexandra Imbrișcă, studentă în anul II la Facultatea de Automatizări și Calculatoare din cadrul Politehnicii București. Este un eveniment ce marchează cei 150 de ani de atestare documentară a colegiului ce vor fi aniversați în toamnă. Alături de Alexandra Imbrișcă, în acest proiect sunt implicați alți doi rareșiști, Bogdan Mihai Vatamanu, student la Automatizări și Calculatoare București, în colaborare cu Lorena Vasiloaia, o persoană cu experiență în domeniu și care ne inspiră permanent”, a declarat prof. Grigoruță Oniciuc, directorul „Petru Rareș”.

Elevii care vor participa au șansa să afle informații noi despre cele mai eficiente sisteme de operare, despre conceptele de bază ale codării și despre cum pot folosi cât mai eficient matematica din liceu în programare. Cursul se anunță cu atât mai interesant cu cât toate noutățile vor fi aplicate de liceeni în cadrul work-shop-urilor din cele cinci zile de tabără. Cei care vor o carieră în domeniul informaticii au prilejul să afle de la colegii studenți structura și cursurile pe care le oferă facultatea din București și mai ales domeniile în care se pot specializa. (C.I.)

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.