Campionat cu 24 de echipe, împărţite pe două serii

pietricica turism

Duminică, 1 septembrie, va începe noul sezon în cadrul campionatului judeţean de fotbal. Ediția 2019/2020 va avea doar un singur eșalon, Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Neamţ fiind nevoită să apeleze la acest artificiu, din cauza numărului insuficient de formaţii înscrise în Liga a IV-a. Echipele au fost împărțite în două serii geografice, se va juca un tur şi un retur, fiecare cu fiecare, iar primele 4 clasate din fiecare serie vor disputa un turneu play-off.

Borca şi Răuceşti, favoritele Seriei A

Din Seria A fac parte următoarele grupări: ASF Girov, AS Grumăzești, Bradu Borca, Bravo Bodești, Speranța Răucești, Energia Pângărați, Flacăra Brusturi, Ozana Timișești, Stejarul Țibucani, Viitorul Podoleni, Voința Dochia şi Zorile Urecheni.

Bradu Borca a cucerit deja un Trofeu: Supercupa “Adrian Popa” Foto: G. Crăcană

Bradu Borca, vicecampioana sezonului trecut, este una dintre favorite la câştigarea Ligii a IV-a şi în ediţia 2019/2020. Cu câteva zile înaintea startului noului sezon, oficialii echipei de pe Valea Muntelui anunţă că au reuşit să păstreze majoritatea jucătorilor de anul trecut, ceea ce face ca Bradu Borca să fie probabil cea mai omogenă formaţie din Neamţ la această dată. Singurii jucători plecaţi sunt Şchiopu şi Baboi. În schimb, Bradu Borca a adus 3 fotbalişti, care au evoluat anul trecut pentru CSM Ceahlăul Piatra Neamţ la nivelul Ligii a III-a: Marius Rusu, Valentin Rotaru şi Liviu Antim. De asemenea, pe linia de fund a fost achiziţionat Alex Bordeanu, fost la Speranţa Răuceşti în sezonul trecut.

„Va veni şi Marius Onofraş, în funcţie de meciurile pe care le are Politehnica Iaşi în Liga I. Speranţa Răuceşti este 100% contracandidata la locul întâi în seria noastră, dar şi Bodeşti sau Ţibucani par a forma echipe interesante. Sincer noi am stabilit să jucăm de plăcere, fără a ne impune un obiectiv anume. Anul acesta nu vrem să facem mare tam-tam”, a declarat Răzvan Gorea, reprezentantul echipei Bradu Borca.

Speranţa Răuceşti

Speranţa Răuceşti a pierdut cel puţin 7 titulari faţă de returul sezonului trecut, dar se menţine o candidată certă la titlul judeţean. Au plecat Bordeanu, Patriche, Întuneric, Hurdubei, Boghian, Furtună şi Chelaru. La capitolul veniri certe se află Leonte, portarul Bicleanu (de la Viitorul Liteni), foştii componenţi ai CSM Ceahlăul Piatra Neamţ, Codrin Babii şi Silviu Monoranu, Patrichi de la Ozana Târgu Neamţ Mario Şchiopu şi Brăescu. „Posibil să mai apară jucători noi până la debutul de duminică. Noi şi Borca suntem echipele favorite în această serie. Sigur nu m-aş baza 100% că nu sunt şi alte echipe cu potenţial, gen Bodeşti sau Ţibucani. Obiectivul este să adunăm cât mai multe puncte şi să prindem play-off-ul. Momentan însă ne interesează să jucăm un fotbal cât mai bun, deoarece suferim încă la relaţiile de joc”, precizează antrenorul Gabriel Coşa.

Bodeşti sau Ţibucani, în luptă pentru play-off

Bravo Bodeşti a câştigat Liga a V-a în sezonul trecut şi este cotată ca a treia favorită în Seria A. Portarul Mereuţă şi Georgescu au plecat la Victoria Horia, iar la capitolul veniri sunt deocamdată… discuţii cu 2-3 jucători. „Portarul este marea noastră problemă! Seria noastră e mai delicată, sunt formaţii cu vână şi cu bani. Noi formăm o echipă ceva mai săracă, care nu se poate compara cu granzii. Ne dorim să facem faţă, pentru a ne clasa între primele 4 echipe”, menţionează antrenorul Florin Busuioc.

O formaţie remarcată chiar şi de oficialii favoritelor este Stejarul Ţibucani. Apreutesei şi Zaiţ, foşti la Ozana Târgu Neamț, sunt jucători veniţi pentru a întări această echipă, în timp ce Armancaș și Bejan au fost legitimaţi în această vară pentru prima oară. Stejarul Ţibucani nu a pierdut din jucătorii sezonului trecut. “Competiția este mai interesantă prin contopirea ligilor, dar taxele sunt prea mari, după părerea mea”, a menţionat Tudor Butnariu, reprezentantul Stejarului Ţibucani.

Seria A programeză duminică, 1 septembrie, de la ora 11:00, partidele: Viitorul Podoleni-Bradu Borca, Ozana Timişeşti-Speranţa Răuceşti, Flacăra Brusturi-Energia Pângăraţi, Stejarul Ţibucani-Bravo Bodeşti, ASF Girov-Zorile Urecheni şi Voinţa Dochia-AS Grumăzeşti.

Horia şi Cordun, cele mai experimentate din Seria B

Seria B, centrată geografic în apropierea municipiului Roman, este formată din următoarele echipe: Cetatea Gâdinți, Moldova Cordun, Moldova Pildești, Siretul Doljești, Stejarul Stănița, Unirea Trifești, Victoria Horia, Voința Bozieni, Voința Ion Creangă, Voința Valea Ursului, WST Oniceni şi Vulturul Costişa, mutată din cealaltă serie prin decizia AJF Neamţ.

Victoria Horia

Victoria Horia este singura echipă din Seria B care a atins faza play-off-ului în sezonul trecut şi este şi principala favorită la locul întâi. Niciun jucător nu a părăsit această formaţie, Mereuţă şi Georgescu, de la Bravo Bodeşti, fiind noile achiziţii. În plus, a revenit Stângaciu şi e posibil să revină şi Romeo Chiriţă. “Vom face un lot de 18-20 de jucători, pentru a nu mai avea problemele de efectiv din sezonul trecut. Multe dintre echipele din serie s-au întărit. Consider că avem o serie mai echilibrată decât cealaltă. Eu cred că vom prinde primele 4 locuri, adversari puternici fiind Cordun, Valea Ursului şi Ion Creangă”, a spus Bogdan Găucan, antrenor-jucător la Victoria Horia.

Moldova Cordun, a doua formaţie din zonă, care a evoluat în sezonul trecut în Liga a IV-a, este, de asemenea, cotată ca favorită la accederea în play-off. Trei dintre jucătorii de anul trecut au plecat la Unirea Trifești, iar la capitolul veniri ar fi un fundaş de la Adjud şi posibil 3 jucători buni din Liga a V-a, despre care oficialii Moldovei vor deocamdată să fie discreţi. “În afară de Horia, doar Valea Ursului am auzit că s-ar fi întărit. Din câte ştim şi Ion Creangă e în căutare de jucători. Din punctul nostru de vedere, anul trecut a fost cel mai tare campionat. Nu cred că vom avea probleme în a ne califica în play-off. Scheletul echipei este cel din sezonul trecut şi, în plus, ne bazăm pe 7 jucători din localitate”, a declarat Iulian Popescu, preşedintele Moldovei Cordun.

Valea Ursului, Ion Creangă şi Costişa candidate la play-off

Voinţa Valea Ursului este vicecampioana Ligii a V-a în sezonul trecut şi îşi doreşte să aibă un cuvânt greu de spus în noul campionat. “Lucrurile nu sunt stabilite 100%. Avem o singură plecare, un jucător care practic a înfiinţat formaţia Cetatea Gâdinţi. În rest, am adus câţiva jucători pe care i-am testat într-un amical şi avem tratative cu fotbalişti de la echipe importante, dar preferăm să nu le spunem numele deocamdată. Consider că este o serie accesibilă în vederea obţinerii unei clasări între primele 4, pentru a ajunge în play-off”, a precizat Vlad Smeria, antrenorul Voinţei Valea Ursului.

Şi Gheorghe Leonte, organizatorul de competiţii al Voinţei Ion Creangă, formaţie revenită în competiţie după pauza de un sezon, consideră că “noul campionat va fi mai slab, combinat cu Liga a V-a. Tot echipele cu experienţă în Liga a IV-a vor avea un cuvânt greu de spus”. Voinţa Ion Creangă nu poate detalia pe ce lot se va baza. “Acum alergăm după jucători”, a mai precizat Gheorghe Leonte.

Formaţia Arsenal Văleni nu va participa la noul sezon “din cauza neajunsurilor financiare”. 8 dintre jucători şi antrenorul Cristian Cocea, pe postul de consultant tehnic, vor evolua pentru Moldova Cordun, alţi componenţi urmând a se orienta către Gâdinţi şi Trifeşti.

Pentru a complete această serie, AJF Neamţ a mutat formaţia Vulturul Costişa. „Nu avem plecări anunţate, dar avem mereu cazuri de jucători care merg la muncă în străinătate. Avem discuţii cu doi băieţi noi, pentru a ne întregi lotul”, a spus Dorel Berbecariu, reprezentantul formaţiei Vulturul Costişa, înainte de decizia AJF Neamţ.

În Seria B, runda inaugurală programează meciurile: Victoria Horia-Unirea Trifeşti, Vulturul Costişa-Moldova Cordun, Voinţa Valea Ursului-Moldova Pildeşti, Voinţa Ion Creangă-Siretul Doljeşti, Cetatea Gâdinţi-WST Oniceni şi Voinţa Bozieni-Stejarul Stăniţa.

(M. CONSTANTINESCU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.