O fotografie cât o expoziție: Regina

Prefectura Neamț ne anunță într-un comunicat de presă (senzațional) că avem o expoziție dedicată Reginei Maria, de la care ne trimite și fotografii. Una dintre ele merită atenția tuturor. Se poate observa atitudinea Reginei, care supraveghează atent și ascultă raportul mai mult decât respectuos al celor care au grijă de spațiul ei expozițional.

Revenind la comunicat, este demn de semnalat că, în text, în afară de numele Reginei Maria, greu de ocolit, mai apare doar cel al Danielei Soroceanu. Autoritățile județene nu au nume, că sunt multe, muzeul are doar reprezentanți, că nici ei nu sunt importanți, chiar și directorul Muzeului Peleș este nenumit. În fond, de promovat trebuie promovate doar adevăratele nobile valori. (V.B.)

Comunicatul Prefecturii:

Daniela SOROCEANU, prefectul județului Neamț, alături de autorități județene, reprezentanți ai Complexului Muzeal Județean Neamț și directorul Muzeului Național Peleș, a participat miercuri, 21.08. a.c, la vernisajul expoziției ”Maria a României. Regină și Artistă”, care a avut loc la Muzeul de Artă din Piatra Neamț.

Expoziția, care va fi deschisă până pe data de 3 noiembrie, reprezintă o premieră pentru municipiul Piatra Neamț, și aduce în atenție obiecte de mare valoare din colecțiile reginei Maria, aflate în patrimoniul Muzeului Național Peleș.

”Bună ziua tuturor, mulțumesc pentru invitație. Era imperios necesar să avem ocazia să vedem o astfel de expoziție în județul Neamț, pentru că regina Maria înseamnă feminitate, înseamnă un simbol al românismului și înseamnă istoria noastră, istorie pe care toți trebuie să o știm, să o cunoaștem și să o ducem mai departe. Cred că această expoziție ne reprezintă pe toți și trebuie să ducem, peste ani și ani, tot ceea ce reprezintă identitate națională, ca simbolistică. Felicitări Complexului Muzeal Județean Neamț și organizatorilor! Mulțumim domnului director al Muzeului Național Peleș pentru că a venit alături de noi și pentru că ne permite să cunoaștem ceea ce a fost regalitate în România și regina Maria”, a declarat Daniela SOROCEANU, prefectul județului Neamț.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *