Piatra Neamț: Contracte noi, de 7.1 milioane de euro, pe proiecte europene

Primarul Dragoș Chitic și directorul ADR Nord-Est, Vasile Asandei, au semnat astăzi, 29 august, trei noi contracte de finanțare pentru proiecte europene, a căror valoare totală depășește 7,1 milioane de euro. Investițiile sunt finanțate 98% prin POR 2014-2020 și doar 2% este contribuția municipalității pietrene.

semnare proiecte (1)
semnare proiecte (4)
semnare proiecte (5)

Primul proiect constă în extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public în municipiul Piatra-Neamț pe străzile Cetatea Neamțului, 1 Decembrie 1918, Mihai Viteazu, Piața Ștefan cel Mare, bdul Republicii, străzile Mihai Eminescu și Orhei, plus zona Văleni, în valoare de  1.114.477 euro. Acest proiect îl continuă pe cel semnat în data de 10 august, când s-a parafat extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public pe bdul Decebal, Piața Mihail Kogălniceanu, bdul Traian, strada Fermelor și în cartierul Pietricica.

Cel de-al doilea proiect al cărui contract de finanțare a fost semnat astăzi este cel de ”Regenerare urbană a coridorului secundar de mobilitate pe axa est-vest – Etapa I (Bulevardul 9 Mai – Strada Dimitrie Leonida din Piatra-Neamț)”. Cu cei 3.434.116 euro se va moderniza complet centura municipiului, incluzând amenajarea de trotuare, spații verzi, reorganizare parcări, realizare canal tehnic pentru îngroparea cablurilor, precum și reabilitarea și extinderea podului peste râul Cuiejdi.

Al treilea contract de finanțare este pentru implementarea unui sistem bike-sharing în Piatra-Neamț, în valoare de 2.556.762 euro. Proiectul cuprinde realizarea a 22 de stații pentru închirierea de biciclete în toate cartierele orașului, în zonele cele mai tranzitate de locuitori, dar și de turiști. Majoritatea stațiilor pentru închirierea bicicletelor sunt amplasate pe străzile pe care sunt pregătite proiecte europene cu rețele de piste pentru biciclete, care urmează să fie aprobate. Cele 220 de biciclete (160 clasice și 60 electrice) amplasate în cele 22 de stații vor putea fi închiriate prin achiziționarea de tichete de la automate pentru eliberarea cardurilor care vor fi amplasate în 10 din cele 22 de stații.

SURSA: Primăria Piatra Neamț

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *