Bătălia prefecților de Neamț: Soroceanu (PSD) vs Lazăr (PNL)

Bătălia juridico-electorală dintre PNL și PSD devine din ce în ce mai interesantă și mai contondentă, deși, deocamdată, doar în argumente. Acum câteva zile, prefectura a emis un comunicat în care actualul prefect, Daniela Soroceanu, îl îndemna pe fostul prefect George Lazăr să-i facă plângere penală unui alt prefect, pentru abuzuri. Asta după ce chiar ea a fost acuzată, direct, de derapaje de la litera legii.

Replica lui George Lazăr a venit rapid și îi amintește Danielei Soroceanu de încălcarea legii în cazul Dulamă, cerându-i acesteia să plătească din propriul buzunar salariul cuvenit lui Laurențiu Dulamă și daunele morale.

Vă lăsăm pe dumneavoastră să citiți și să vedeți de partea cui este dreptate.

De la Soroceanu pentru Lazăr

Punct de vedere al doamnei prefect, Daniela SOROCEANU, cu privire la acuzațiile aduse, în conferința de presă a PNL Neamț, de către domnul George Lazăr.

Domnul Lazăr l-a denunțat pe colegul său, Vasile Panaite!

Salut decizia Partidului Național Liberal, prin vocea lui George Lazăr, de a sesiza Instituția Prefectului și opinia publică, privind posibile fapte de abuz în serviciu săvârșite de colegul său liberal, Vasile Panaite, pe vremea când acesta ocupa funcția de Prefect!

Am înțeles că domnul Lazăr este de părere că s-au comis niște abuzuri pe vremea când colegul său de partid ocupa funcția cea mai înaltă din Instituția Prefectului și s-au produs mai multe controale la Primăria Borca! Voi dispune verificări în acest sens și, ca efortul de a stopa derapajele administrative să fie cu succes, îi recomand domnului Lazăr să și depună o plângere penală pentru abuz în serviciu pentru Vasile Panaite. Institituția Prefectului îl poate sprijini logistic, în acest demers, dacă dumnealui deține probe în acest sens!

Cu acest prilej salut și decizia primarului de Borca, domnul Ovidiu Geo Niță, de a recunoaște greșeala administrativă sesizată la Instituția Prefectului în data de 13 august a.c. de către cetățean.

Astfel, cele sesizate prin intermediul unei rețele de socializare s-au ADEVERIT și țin să invit, pe toți nemțenii care au dovezi sau  suspiciuni cu privire la anumite fapte ce încalcă legea, să le transmita PE ORICE CALE către Instituția Prefectului sau direct către organele abilitate.

Trăim în secolul XXI iar informația poate și trebuie să circule în cea mai mare viteză!

Domnul Lazăr probabil nu a primit hârtia prin care primarul atesta ca “adevărat” cele susținute de acest cetățean cu un spirit civic de care comunitatea noastră are nevoie!

Când nu mai lucrezi de ani de zile în slujba nemțenilor, probabil că începi să uiți care sunt cu adevărat interesele comunității!

Îi mai RECOMAND ca acest text să fie citit cu legislația în vigoare în mâna stângă și cu un caiet de notițe în mâna dreaptă!”

De la Lazăr pentru Soroceanu

George Lazăr, prim-vicepreședinte PNL Neamț: Doamna Prefect Soroceanu nu este capabilă să își asume responsabilitatea pentru actele pe care le face!

Doamna Prefect Daniela Soroceanu se face că nu înțelege situația în care se află și pe care de altfel chiar ea însăși a creat-o. Într-o eră pesedistă, în care toate rubedeniile ocupă posturi în administrație, fără să aibă nicio minimă competență, în care norocul parcă e pus cu mâna pentru unii, daca pupă mâna șefilor PSD, întâlnim astfel de anomalii și la nivelul Județului Neamț.

Eu știu că primarii sunt o parte importantă a administrației județene. Tot ei sunt cei care reprezintă interesele cetățenilor din comunitățile unde au fost aleși. Ori, e foarte grav doamna Prefect să vă răzbunați prin tot felul de acțiuni de control, bazate pe tot felul de plângeri anonime la adresa unor primar, care nu iau lumina de la dumneavoastră sau de la stăpânul dvs. politic.

Este și mai grav că trageți în aceste răfuieli politice întreaga Instituție a Prefectului Județului Neamț, unde sunt mulți oameni calificați și de bună credință. Prin aceste acțiuni abuzive murdăriți reputația instituției, dar și a colegilor profesioniști. Dar dacă tot dvs. doamna Prefect faceți apel în mesajele publice, la corectitudine, la aplicarea legii, vă aduc aminte de cazul DULAMĂ. Cred că vă amintiți de această afacere juridico-administrativă și cu ample conotații politice. Din bun simț juridic vă indic să lecturați, cu atenție, atât dumneavoastră cât și domnul Secretar al CJ Neamț, următoarele texte de lege, cu sediul materiei la art. 297 și 298 , din Noul Cod Penal.

Pentru o mai bună instrucție legislativă vă și citez: Art. 297 Abuzul în serviciu (1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă, ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Detalii: https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-297

Art. 298 Neglijenţa în serviciu/Încălcarea din culpă de către un funcţionar public a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă prin aceasta se cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

Detalii: https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-298

Documentați bine situația si nu va lăsați în baza că domnul Dulamă, ales PMP, dar cu convingeri mai degrabă PSD-iste nu va face niciun demers. Și încă un aspect: trebuie rezolvată si problema financiară în cazul DULAMĂ, că doar nu o să plătească nemțenii nici salariile domnului Dulama si nici cheltuielile de judecată. Cred că de bun simț ar fi să le plătească cine se face vinovat/ă de situația juridică creată. Și, cu titlu de recomandare, pentru liniștea juridică a colegului dvs. de la CJ, care vă ține locul pe funcția de Secretar, explicați-i ce înseamnă în cazul BACIU hotărâre definitivă prin nerecurare. Ca poate domnul nu știe, dar sunt convins că va accepta sfatul dvs. și opinia juridică. Și pentru lămuriri în legătură cu mesajul public al dvs. vă aduc aminte că suntem în 2019, iar adresele trimise Primarilor, pe sesizări anonime sunt semnate de dvs. și nu de vreun alt fost prefect. Așa că ar fi bine să vă asumați realitatea timpului și acțiunile pe care le-ați întreprins.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *