Maistrul de vânătoare din Borca a reclamat că era să fie împușcat cu propria-i armă, ”agresorii” spun că ei au fost amenințați

***** ACTUALIZARE: Din cercetările făcute astăzi, 16 septembrie, a rezultat că cei trei bărbați, care sunt din localitatea Frasin, județul Suceava, au venit în județul Neamț în căutarea unui schit. Și s-au rătăcit. Urmează să se stabilească exact cum au ajuns pe drumul forestier și cum au intrat în conflict cu Mihai Bostan, având în vedere că ei nu aveau niciun fel de arme asupra lor, deci e puțin probabil să fi venit la braconaj.

Mai mult, unul dintre ei are leziuni pe spate, ceea ce pledează pentru varianta lor, în sensul că maistrul de vânătoare l-ar fi lovit cu patul armei, iar ceilalți au sărit să-l apere și atunci i-ar fi smuls carabina.

Numai norocul, deși nu se știe al cui, a făcut să nu se descarce arma, care avea glonț pe țeavă. Carabina a fost predată la postul de poliție din Frasin, de unde a fost luată de anchetatori pentru a fi supusă unei expertize balistice, ca să se stabilească dacă a fost folosită din momentul când a fost luată de la maistrul de vânătoare până în momentul predării la poliție.

**** ȘTIRE INIȚIALĂ:

Maistrul de vânătoare de la Ocolul Silvic Borca, Mihai Bostan, cel care, anul trecut, s-a împușcat singur în picior (textul poate fi recitit aici) a fost protagonistul altei povești, despre care există două variante.

Varianta lui, confirmată de purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Neamț, este de ”agresiune asupra personalului”, în sensul că Mihai Bostan se afla pe un drum forestier și i-a luat la întrebări pe niște motocicliști, care nu aveau ce căuta acolo noaptea. Maistrul susține că unul dintre ei a venit în stânga mașinii și l-a lovit, iar celălalt a deschis portiera, a luat carabina de pe locul din dreapta față și a încercat să-l împuște. N-a reușit să dezasigure arma (marca CZ, calibru 222) și, atunci, Mihai Bostan a profitat de moment, a pornit mașina și a plecat.

Arma de vânătoare a fost predată de cei care au luat-o de la maistru la primul post de poliție. Varianta lor – este vorba despre trei motocicliști – a fost că mergeau pur și simplu, iar Mihai Bostan a oprit lângă ei și i-a amenințat că-i împușcă. Atunci i-au luat arma, cu gândul s-o predea și să-l reclame.

După incidentul petrecut aseară, 15 septembrie, polițiștii sunt astăzi în plină anchetă, pentru a stabili cum s-au petrecut de fapt lucrurile. (C.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.