Primarul de Borlești și-a pierdut mandatul la Înalta Curte

pietricica turism

Vasile Puică, primarul comunei Borlești, riscă să-și piardă mandatul, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că raportul Agenției Naționale de Integritate în ceea ce-l privește rămâne în picioare. Vali Puică a atacat raportul ANI în instanță, dar a pierdut la Curtea de Apel Bacău și, ieri, a pierdut și procesul de la Înalta Curte.

Respinge recursul formulat de reclamantul Puică Vasile împotriva sentinței civile nr. 49 din 24 martie 2017 a Curții de Apel Bacău – Secția a II-a civilă, de contecios administrativ și fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunțată în ședință publică astăzi, 11 septembrie 2019”.

Primarul de Borlești a fost declarat în conflict de interese pentru o singură hotărâre de consiliu local, după cum au stabilit inspectorii de integritate: ”În perioada exercitării mandatului de consilier local (2012 – 2016) a participat, la data de 28 noiembrie 2013, la deliberarea şi adoptarea Hotărârii Consiliului Local al comunei Borleşti privind schimbarea din funcţie a viceprimarului şi alegerea sa în funcţia de viceprimar”.

Odată cu decizia Înaltei Curți, teoretic, Vasile Puică nu mai poate exercita nicio funcție publică timp de 3 ani. Practic, însă, până ce va fi redactată hotărârea și comunicată în teritoriu pentru ca prefectul să emită ordinul de încetare a mandatului este posibil să trecem liniștit în 2020. (C.M.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.