S-a stins venerabilul dascăl Gheorghe Amaicei

Începutul de toamnă a venit cu o veste tristă pentru învățământul nemțean. Profesorul de matematică Gheorghe Amaicei s-a stins din viață, la 86 de ani, după o viață în care, timp de 47 de ani, a pregătit generații întregi de elevi.

Pe venerabilul dascăl l-am văzut ultima dată la lansarea cărții-album „Gheorghe Amaicei – Bădia Ghiță, o viață de dascăl… și nu numai”, apărută sub semnătura lui Mihail Apăvăloae la editura Casei Corpului Didactic Neamț. Volumul de memorii și întâmplări din viața prof. Gheorghe Amaicei, Bădia Ghiță cum îi spuneau colegii de la catedră, prietenii, cunoscuți, este dedicat tuturor dascălilor. Evenimentul de lansare a avut loc pe 27 martie 2019, la împlinirea a 20 de ani de la reeditarea revistei „Apostolul” a cadrelor didactice din Neamț. Aceasta deoarece prof. Gheorghe Amaicei a fost și președintele Asociației Învățătorilor din județul Neamț și cel care a reușit să reia apariția publicației „Apostolul”.

Născut la 28 martie 1933, în satul Cracăul Negru, comuna Crăcăoani, Gheorghe Amaicei a absolvit liceul pedagogic din Piatra Neamț și apoi Facultatea de Matematică din Iași. De-a lungul carierei sale, a predat la Bicaz și la Școala 3 din Piatra Neamț, unde a ocupat și funcții de conducere, a fost și președinte al comisiei județene de organizare a olimpiadelor, a lucrat și ca metodist la Casa Corpului Didactic Neamț și a colaborat la publicații de secialitate, inclusiv la Gazeta Matematică.

Profesorul Gheorghe Amaicei a murit în ziua de 31 august și înmormântarea va avea loc în ziua de 5 septembrie. Sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Piatra Neamț. (C.I.)

 

2 comments

    • Grigoriu

      aprilie 27, 2021 at 4:30 am

      Pacat de aceasta pierdere

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *