USR Piatra Neamț are 4 candidați pentru Primăria Piatra Neamț

După ce a câștigat, aparent surprinzător, alegerile europarlamentare în municipiul reședință de județ, devansând PNL-ul și PSD-ul, filiala din Piatra Neamț a început bătălia pentru locale, în paralel cu cea pentru prezidențiale. Într-un exercițiu democratic fiecare membru care a dorit a putut să-și depună candidatura, după care va trebui să-și susțină proiectul în patru dezbateri. A făcut-o 4 membrii, a declarat în cadrul emisiunii ”Cafeaua de Dimineață”, Ramona Tofan, președintele pietrene:  „Este vorba despre Iacov Manuel, vice-președinte la Filiala USR Piatra Neamț și vice-președinte la nivel județean, Irimia Marius, membru USR, Irinel Petrariu și, nu în cele din urmă, Ovidiu Stoian, fostul președinte al filialei USR Piatra Neamț”.

Vor fi patru dezbateri interne la care vor participa candidații, prima, rezervată doar membrilor partidului, urmând a se desfășura vineri, 20 septembrie la Hotel Central. „Urmează încă trei dezbateri deschise pe diverse teme de interes local, la care fiecare candidat va veni cu idei, proiecte, informații pentru membri. Vor primi întrebări și de la membri și de la alți participanți din sală și, la final, când vom avea Adunarea Generală, va mai fi o dezbatere finală prin care membrii să își poată alege candidatul preferat. Noi am zis să mergem prin cel mai democratic mod, fiecare să fie ales, să își expună părerile, planurile de viitor, ce dorește pentru comunitatea locală. Fiecare candidat va veni cu planul său pentru Piatra Neamț și vom vedea care se va potrivi mai bine. Avem, de asemenea, 14 membri care și-au depus dosarul pentru Consiliul Local. Așteptăm și colegii din alianță”.

Odată trecută procedura de selecție internă va urma și discuția cu aliații de la PLUS, după care va fi desemnat candidatul unic al USR-PLUS. (V.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.