VICTOR-ANDREI ISACHE: „Obiectivul este de a aduna cât mai multe puncte cu contracandidatele noastre”

  • interviu cu preşedintele formaţiei Ozana Târgu Neamţ

Cum apreciaţi evoluţia din primele 4 etape de campionat ale echipei dv.?

– După un început foarte bun, chiar entuziasmant aş putea zice, au apărut probleme legate, în principal, de lipsa de experienţă la acest nivel şi de insuficienta omogenitate a echipei. Aceasta a făcut ca, după victoria cu CSM Focşani şi egalul de la FC Botoşani II, să apară cele două înfrângeri, pe teren propriu, cu Aerostar Bacău şi CSM Ceahlăul Piatra Neamţ. Apreciez totuşi că măcar 3 dintre aceste echipe, şi mă refer la CSM Focşani, Aerostar Bacău şi CSM Ceahlăul Piatra Neamţ, vor termina actuala ediţie de campionat în primele 5 locuri ale clasamentului.

Aţi început sezonul întâlnind 3 candidate la promovarea în Liga a II-a: CSM Focşani, Aerostar Bacău şi CSM Ceahlăul Piatra Neamţ. Cu două dintre ele aţi pierdut. Au fost aceste adversare prea puternice pentru nivelul actual al Ozanei Târgu Neamţ?

– Din punctul meu de vedere, echipa care a prestat cel mai bun fotbal dintre cele 3 a fost CSM Ceahlăul Piatra Neamţ. CSM Focşani mi s-a părut sub nivelul valoric al celorlalte două adversare. Cred că Aerostar Bacău are cel mai bun joc combinativ, dar la acea partidă au fost atât de multe erori de arbitraj încât e greu de estimat care este nivelul lor valoric real. Repet, CSM Ceahlăul Piatra Neamţ este cea mai bună echipă care a evoluat toamna aceasta la Târgu Neamţ.

După aceste 4 etape sunt jucători care merită evidenţiaţi? Dar jucători care au rămas datori?

– Sunt jucători care au avut o evoluţie constantă de-a lungul celor 4 etape, precum sunt şi fotbalişti care trebuie să se revanşeze faţă de noi. Nu voi da nume, pentru că ne interesează foarte mult forţa şi coeziunea întregului grup. Noi le oferim toate condiţiile necesare, suntem şi cu plăţile la zi. Într-adevăr, saltul iniţial de la Liga a IV-a la Liga a III-a a fost dificil, dar, treptat, am reuşit să soluţionăm mare parte dintre probleme.

Urmează meciuri cu adversare ceva mai accesibile, CSM Paşcani, Universitatea Dunărea de Jos Galaţi şi Huşana Huşi, dar şi partida dificilă cu Foresta Suceava. Care ar fi obiectivul pentru următoarele 4 etape?

– Cred că a venit timpul să acumulăm puncte. Nu ne mai putem lamenta că am avut ghinionul de a avea adversari dificili sau că ne-au dezavantajat arbitrii. Trei dintre ele sunt echipe de nivelul nostru, cu un obiectiv similar, de a se menţine în Liga a III-a. Partida de la Foresta Suceava este una dintre deplasările dificile, alături de cea de la Bucovina Rădăuţi. E o echipă cu pretenţii la promovare, o formaţie foarte bună, cu un antrenor extraordinar. Obiectivul este de a aduna cât mai multe puncte cu contracandidatele noastre. Noi am dori să acumulăm măcar 7 puncte în etapele următoare.

Arbitrajul a creat mari probleme Ozanei Târgu Neamţ în acest debut de campionat. Cum comentaţi?

– Sunt puţin dezamăgit de arbitrii veniţi la Târgu Neamţ în această toamnă. Poate mai puţin la meciul cu CSM Ceahlăul Piatra Neamţ. Şi la această partidă a fost însă o fază litigioasă în minutul 95, dar nu putem fi siguri dacă se impunea sau nu acordarea unui penalty. În schimb, la meciurile cu CSM Focşani şi Aerostar Bacău, în reprizele secunde mai ales, arbitrii practic nu ne-au lăsat să ieşim din jumătatea noastră de teren. Şi în meciul de la Botoşani considerăm că nu ni s-a acordat o lovitură de la 11 metri, în minutul 90, dar a fost o eroare izolată. În partidele cu Aerostar Bacău şi CSM Focşani însă arbitrii au avut clar o direcţie în care au condus ostilităţile.

Cum apreciaţi prezenţa spectatorilor la meciurile de pe stadionul „Cetatea”? S-au obişnuit locuitorii din Târgu Neamţ cu ideea că au echipă în al treilea eşalon?

– Oamenii sunt doritori de a vedea fotbal. Vin, ne susţin pe toată durata partidei. Lumea a dus lipsa fotbalului la Târgu Neamţ şi se bucură evident la fiecare meci. Sperăm ca, odată cu viitoarele meciuri, să-i facem şi fericiţi prin victoriile noastre. I-am văzut pe oameni plecând supăraţi după recentele înfrângeri şi ne vom strădui să ne revanşăm faţă de ei. Cât priveşte galeria, aceasta este extraordinară. Chiar dacă e mică, membrii acesteia sunt foarte vocali şi cântă şi scandează tot meciul. “Străjerii” sunt nemaipomeniţi şi ţin să le mulţumesc şi pe această cale.

***********************************************************************

Primarul Daniel Harpa şi oficialii Ozanei Târgu Neamţ au cinstit vineri, 13 septembrie, memoria profesorilor Ioan Agafiţei şi Ştefan Mingiuc, sub bagheta cărora s-au format mulţi sportivi din zonă. “Astăzi, în echipa Ozanei, avem jucători care au trecut prin mâinile profesorului Ioan Agafiţei. E vorba de Huţanu, Vavriţă, Miron şi, desigur, preşedintele nostru, Victor Isache”, a spus primarul Daniel Harpa. Despre meritele profesorului Ştefan Mingiuc a vorbit primarul comunei Timişeşti, Vasile Mărculeţ: “Este o mare onoare pentru mine să vorbesc astăzi în faţa dv. despre profesorul Ştefan Mingiuc. Domnia sa nu ne-a îndrumat doar ca sportivi, ci ne-a şi educat, ne-a învăţat să avem demnitate, personalitate şi curaj”.

***********************************************************************

“Echipa noastră s-a prezentat destul de bine în aceste prime 4 etape. Dacă am fi fost ceva mai îndrăzneţi, am fi obţinut mai multe puncte. Este important de scos în evidenţă faptul că am pus probleme echipelor cu pretenţii la promovare, ceea ce înseamnă că avem valoare. Cu puţin noroc şi cu arbitraje corecte, am fi fost ceva mai sus în clasament în acest moment. În următoarele etape începe greul, pentru că CSM Paşcani şi Universitatea Dunărea de Jos Galaţi sunt doar în aparenţă adversari accesibili. Cred însă că băieţii se vor mobiliza şi vom scoate maximul posibil din aceste două partide”, a precizat Daniel Zavate, antrenorul principal al Ozanei Târgu Neamţ. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: A. CIOTÎRCĂ-Ozana Târgu Neamţ, M. CONSTANTINESCU)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *