25 octombrie – Ziua porților deschise la instanțele din Piatra-Neamț

Judecătoria Piatra-Neamț, dar și cele două sedii ale Tribunalului Neamț (cel din clădirea Aleho și cel de pe bulevardul Republicii) vor avea porțile deschise pentru public, pe 25 octombrie, când se sărbătorește Ziua Europeană a Justiției Civile.

Data de 25 octombrie este o dată simbolică ce afirmă importanța justiției pentru societate și cetățeni. Apropierea de sistemul de justiție presupune cunoașterea acestuia în mod obiectiv, atât din punctul de vedere al realizărilor obținute, cât și din punct de vedere al neajunsurilor sau al limitelor întâmpinate, urmărindu-se conștientizarea de către cetățeni a faptului că instanțele de judecată desfășoară o activitate de interes public, în folosul acestora”, a afirmat judecătoarea Melania Carmen Isopescu, președintele Judecătoriei Piatra-Neamț.

Judecătoria își deschide porțile începând cu ora 10, iar între orele 13 și 14,30, sub îndrumarea unor persoane din cadrul instanței, cetățenii interesați vor avea acces în sălile de judecată și vor primi informații cu privire la circuitul dosarelor, etapele procesuale până la soluționarea unei cauze și modalitatea de lucru.

Ziua Europeană a Justiției este sărbătorită, începând cu anul 2003, la inițiativa comună a Consiliului Europei și a Comisiei Europene și este destinată cetățenilor, studenților și persoanelor care își desfășoară activitatea în domeniul justiției, scopul activităților desfășurate fiind de a aduce justiția în atenția acestora și de a reaminti că acesta este un serviciu pentru cetățeni”, a punctat judecătorul Constantin Magdalina, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Neamț.

La cele două sedii ale Tribunalului Neamț, vizitatorii vor avea acces în sălile de judecată însoțiți de reprezentanți ai instituției, care le vor oferi și informațiile necesare. (M.N.)

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.