Bogățiile toamnei: paradă de costume, târg de zacuscă și dovleci decorați

”Bogățiile toamnei” – titlul unui proiect tematic care a devenit deja de tradiție la Școala Gimnazială ,,Episcop Melchisedec Ștefănescu” din Gârcina -, s-au regăsit, în formă concretă, în târgul organizat în ziua de 10 octombrie. Cei 185 de elevi ai școlii, ajutați de părinți și de cadrele didactice, s-au întrecut în a decora dovleci și a prezenta cele mai reușite produse de sezon (zacuscă, gemuri, dulcețuri), dar și legume și fructe de sezon.

Toate scopurile proiectului au fost atinse: valorificarea abilităților de organizare și comunicare, cultivarea sensibilității artistice prin decoruri, costume cu tematică de toamnă și nu în ultimul rând trezirea interesului copiilor de grădiniță și din ciclul primar pentru natură și pentru roadele pământului.

Și cum să facem mai bine asta, dacă nu prin organizarea unui târg plin de preparate din cămara proprie-zacuscă, dulceață, gem, dar și cu fructe, legume de sezon culese direct din gospodăriile personale. Copiii au avut șansa să-și demonstreze abilitățile de negociatori, făcând schimb sau chiar vânzând produsele aduse. De asemenea, talentele lor au fost valorificate prin organizarea concursului ”Parada costumelor”, prin cel de arte plastice, prin decorarea dovlecilor, prin dansurile si cântecele prin care aceștia s-au exteriorizat, creând o atmosferă caldă, plăcută, plină de voie bună. Întreaga activitate a pus in valoare munca elevilor, a cadrelor didactice, a părinților și a fost răsplătită prin acordarea de diplome și premii, și s-a încheiat prin degustarea de fructe și prăjituri specifice anotimpului de toamnă”, a declarat profesoara Maria Ionașcu, directoarea  Școlii ”Episcop Melchisedec Ștefănescu”. (V.B:0

alegeri locale psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.