Judecătorii au interzis nunțile la corturile Happy Land

pietricica turism

Cele două corturi pentru nunți din Dumbrava Roșie, care au atras nemulțumirea vecinilor, au primit interdicția de a funcționa. Judecătoria Piatra-Neamț a decis, prin ordonanță președințială, ca firma Mary’s Garden SRL (fost[ Happy Land) să-și sisteze activitatea.

Admite cererea formulată de reclamanţii Iftime Radu, Iftime Cristina, Oglagi Alin-Daniel şi Oglagi Lavinia în contradictoriu cu pârâta Societatea Mary’s Garden S.R.L. Dispune obligarea pârâtei Societatea Mary’s Garden S.R.L. să sisteze activitatea desfăşurată în cele două corturi situate în comuna Dumbrava Roşie, str. Dumbravei nr. 250, jud. Neamţ, pe suprafaţa de 3344 m.p., teren înscris în CF Dumbrava Roşie nr. 50744 cu număr cadastral 604 şi pe suprafaţa de 3764 m.p. (în realitate 3756 m.p.), înscris în CF Dumbrava Roşie nr. 51475 cu nr. cadastral 220, până la soluţionarea dosarului nr. 12170/279/2018. (…) Obligă pârâta Societatea Mary’s Garden S.R.L. să achite reclamanţilor cheltuieli de judecată în cuantum de 1.620 lei, reprezentând taxa de timbru şi onorariul avocaţial. Executorie. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare”, a decis instanța.

Dosarul cu numărul 12170/279/2018 are drept obiect ”acțiune în răspundere delictuală, obligația de a face”, iar reclamanții – toți vecini cu familia care deține cele două corturi – au cerut sistarea activității societății care administrează afacerea până ce obține toate avizele și autorizațiile necesare. Deși soții Nemțanu, care se ocupă cu activitatea celor două corturi, au afirmat că au făcut tot ce se putea pentru a reduce disconfortul creat vecinilor (textul poate fi recitit aici), locuitorii din zonă susțin că ar fi trebuit să apeleze la soluții practice decât să fi cheltuit sume importante pentru tot soiul de măsurători de sunet.

A fost o problemă similară cu o firmă din Botoșani, cu diferența că patronii acelei societăți au luat în serios disconfortul creat vecinilor și au optat pentru panouri sandwich, care au rezolvat problema”, ne-a declarat Alin-Daniel Oglagi, unul dintre reclamanți. ”Să pui uși din termopan la cort și doi baloți de paie în curte nu este o soluție. Și au fost destule situații în care nunțile au durat până la 4 dimineața, timp în care nu am reușit să dorm deloc, iar la ora 7 a trebuit să mă trezesc să duc copilul la școală, iar eu să merg la lucru. Nu poți funcționa după 2-3 ore de somn. Acum și vecinii care sunt în vârstă și erau intimidați de dl. Lazăr (n.r. tatăl Ramonei Nemțanu și proprietarul terenului) sunt dispuși să semneze pentru interzicerea activității corturilor în actualele condiții. Oricum acum se apropie sezonul rece și până în primăvară nu se vor mai face nunți, pentru că va fi frig, iar ordonanța președințială  interzice acest lucru. E bine să se știe, pentru că mă gândesc și la oamenii aceia care se vor trezi că nu mai au unde să facă nunta și le trebuie timp să se reorienteze”.

Prin acțiunea din dosarul de fond – cel până la soluționarea căruia activitatea firmei va fi sistată – vecinii nu au solicitat daune morale. În schimb, speră ca justiția să-i oblige pe administratorii firmei să ia toate măsurile necesare ca ”Dansul pinguinului” să nu se mai audă în dormitoarele caselor din zonă.

****** Punctul de vedere al Mary’s Garden S.R.L.

Pentru o completă informare a cititorilor dumneavoastră dorim să facem câteva precizări cu privire la decizia Judecătoriei Piatra Neamț. Hotărârea nu este definitivă, iar sistarea activității în cele două corturi are un caracter temporar, până la soluționarea dosarului de fond. Decizia în privința dosarului de fond va fi cea care va da dreptate uneia dintre părți. Menționăm că ordonanța președințială la care se face referire reprezintă o procedură juridică rapidă, cu efecte temporare.Totodată, de îndată ce motivarea deciziei privind ordonanța va fi făcută publică, vom înainta cererea de apel cu privire la această decizie.

În altă ordine de idei, reamintim faptul că am depus toate eforturile, concretizate prin măsuri luate la fața locului, pentru a elimina orice posibile neplăceri sesizate de anumite persoane fizice și am fost mereu în contact cu instituțiile statului în această speță, dând mereu dovadă de înțelegere și bună cuviință. Anumite declarații, prezente în articol, ale unor persoane fizice sunt nefondate, răuvoitoare, reprezentând atacuri la persoane neimplicate în cauza de față.

Îi asigurăm pe clienții noștri, dar și pe posibilii noștri clienți, că vom face tot ce ne stă în putință pentru a găzdui în continuare evenimente de neuitat, așa cum am făcut până în prezent.

(C.MIRCEA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.