La Târgu Neamț, cheia succesului USR e la… PNL

pietricica turism

Campania electorală pentru prezidențiale a început sub auspicii benefice la Târgu Neamț. Atât de benefice încât partidele își plimbă cheia succesului de la unul la altul. Asta pentru că locurile de afișaj electoral din oraș sunt niște binecuvântate termopane cu la fel de binecuvântate încuietori.

Plimbatul cheii are, însă, neajunsurile sale, după cum s-a demonstrat zilele acestea, când liberalii de la Târg au avut drept de folosință asupra ei și… au uitat s-o înapoieze. Ceea ce a impietat activitatea celor de la USR, care și-ar fi pus și ei niște afișe prin oraș, mai ales că le vine candidatul Dan Barna în vizită electorală, tocmai astăzi, 16 octombrie.

Corina Mosor, președintele USR Târgu Neamț, povestește: ”Nu putem pune afişele la niciun avizier. Cei de la primărie ne-au spus că avizierul este închis, pentru că cheia ar fi la un domn consilier local PNL. Pe 26 septembrie, consilierii locali au aprobat 14 aviziere. Majoritatea sunt închise. Este a treia zi de campanie şi nu putem pune afişele electorale. Prin lege, primăria este obligată să ne asigure accesul la aceste aviziere, pentru a putea şi noi să ne promovăm candidatul. Este o obstrucţionare. Trebuie să dea drumul la aviziere”.

Viceprimarul Vasile Apopei oferă povestea cheii de avizier, această nouă ”armă electorală” de succes: ”Cheia de la avizier este tot timpul la Poliţia Locală, la parterul primăriei. Acest lucru a fost transmis tuturor reprezentanţilor partidelor politice. Domnul consilier local PNL Daniel Cozma a luat cheia sâmbătă, la ora 11, şi a adus-o înapoi luni, la ora 19. Nu este vina primăriei de această situaţie, pe care o reclamă cei de la USR”.

Întrebat ce i-a trebuit cheia 34 de ore la rând, Daniel Cozma a avut o explicație prozaică: ”Nu am fost în zonă duminică. Şi plus că eram într-o zonă fără semnal. A trebuit să plec din localitate”.

În Târgu Neamț sunt 15 locuri de afișaj electoral, majoritatea ca în imagine. E greu de imaginat cum se vor putea afișa la rând pozele celor 14 candidați la Președinție. Mai degrabă se va merge pe varianta unul peste altul. Ceea ce explică de ce unii păstrează cheia cât mai mult, dar n-ar trebui să fie motiv de supărare, fiindcă suprapunerea afișelor nu avantajează primul venit, ci, mai curând, ultimul lipit.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.