Nemţeni în selecţionata old-boys a României: „O experienţă frumoasă!”

pietricica turism

Selecţionata old-boys a României, din care au făcut parte şi nemţenii Lucian Cozma (Asociaţia de Minifotbal Neamţ), Bogdan Găucan (Victoria Horia) şi Gabriel Mihai Bordianu (Moldova Cordun), a încheiat pe locul doi turneul de la Ordu (Turcia). În finala disputată duminică, 6 octombrie, românii au fost învinşi de echipa similară a Republicii Moldova, cu scorul de 6-3 (3-0). Vineri, 4 octombrie, selecționata pregătită de Stelian Carabaș a surclasat naționala Bulgariei, cu scorul de 8-1 (4-0). Competiţia a avut loc în perioada 2-6 octombrie, a patra participantă fiind echipa gazdă.

„Turneul a fost unul reuşit, ca o primă acţiune a echipei naţionale old-boys. Mă bucur că băieţii pe care i-am convocat au corespuns. Nu poate spune nimeni că nu şi-au făcut datoria pe teren. În meciul cu Moldova, lipsa de coeziune şi-a spus cuvântul, ei fiind mai omogeni decât noi. Sperăm ca pe viitor organizarea să fie ceva mai bună, cu o arie de selecţie ceva mai mare. Noi considerăm participarea un succes, cu puţină atenţie am fi putut obţine mai mult în finală. Din păcate, nu am fost sprijiniţi de FRF şi, ceea ce este mai dureros, e faptul că noi, cei mai în vârstă, nu suntem respectaţi. Ce pot să vă spun este că vom avea continuitate, eu mă voi implica şi mai mult. Voi vorbi la AJF Neamţ în ideea organizării unui campionat old-boys. Vrem să facem pe regiuni ale judeţului, cele 4 centre fiind Piatra Neamţ, Roman, Bicaz şi Roznov. Din câte am discutat, Gabriel Coşa va încerca să organizeze ceva similar la Bacău”, a declarat Lucian Cozma.

„O experienţă frumoasă. Nu cred că, pe viitor, noi vom mai fi convocaţi la naţionala României, fie aceasta şi de old-boys. Vor veni alţii, poate mai buni ca noi. Am jucat cam 40 de minute împotriva Bugariei, a fost o experienţă foarte frumoasă, rar te întâlneşti cu astfel de ocazii. Şi stadioanele au fost frumoase, terenuri foarte bune, şmechere. E drept că a fost obositor, dar cred că o singură dată în viaţă ai parte de o astfel de experienţă”, a precizat Bogdan Găucan.

Portarul titular al României la acest turneu a fost Gabriel Coşa, antrenorul echipei de Liga a IV-a Speranţa Răuceşti. „A fost o experienţă frumoasă, plăcută, pe care aş repeta-o oricând. Ai ocazia să te întâlneşti cu foşti colegi, cu oameni de calitate, care au jucat fotbal la cel mai înalt nivel. De asemenea, fiind vorba de meciuri internaţionale şi ambiţiile au fost foarte mari. Aş zice că s-ar fi putut mai mult în finala mare. În fine, a fost o primă acţiune a acestei selecţionate old-boys, comparativ cu adversarii, care au mai participat la astfel de turnee şi chiar au campionate de old-boys. Ne propunem să organizăm şi la noi astfel de campionate în toate judeţele Moldovei, cu sprijinul AJF-urilor”, a precizat Gabriel Coşa. (M. CONSTANTINESCU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.