Ninge răzleț la Petru-Vodă. Cum se circulă pe drumurile din Neamț

pietricica turism

La acest moment, pe drumurile naționale din zona Moldovei se circulă în bune condiții, fără evenimente rutiere cauzate de starea carosabilului sau a vremii”, informează DRDP Iași, precizând că, în majoritatea județelor de care răspunde, carosabilul este umed.

În județul Neamț, în zona Petru Vodă, se înregistrează ninsori slabe. Încă de azi-noapte, drumarii au intervenit pe DN 15B, în extravilanul localității Petru Vodă: ”Carosabilul este umed, tratat cu antiderapant de către echipajul DRDP Iași, care acționează preventiv în zonă, cu o autobasculantă dotată cu lamă și răspânditor. Temperatura aerului este de 1 grad, iar la nivel de județ se înregistrează ploi și temperaturi pozitive, cuprinse între 1 și 6 grade. Recomandarea noastră pentru conducătorii auto este de a circula cu atenție și cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor. Totodată, reamintim că fenomene similare se vor întâlni în zonele de munte din toată țara, unde meteorologii anunță răcirea accentuată a vremii și precipitații mixte”.

În această dimineață, 31 octombrie, vizibilitatea este bună, iar temperaturile, deși scăzute, se mențin pozitive. Se înregistrează 1°C la Piatra Neamț.

Pe timpul nopții, la nivelul DRDP Iași s-a acționat cu 14 autoutilaje și s-au răspândit 48 tone material antiderapant, în special în zonele de munte ale județelor Neamț – DN 15B, zona Petru Vodă și Suceava – DN 17, Pasul Tihuța-Mestecăniș. În prezent, pe raza DRDP Iași se acționează în scop preventiv, cu 6 autoutilaje”, precizează cei de la Direcție.

 

 

Atenție, șoferi! La acest moment, ninge

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.