Ninge răzleț la Petru-Vodă. Cum se circulă pe drumurile din Neamț

La acest moment, pe drumurile naționale din zona Moldovei se circulă în bune condiții, fără evenimente rutiere cauzate de starea carosabilului sau a vremii”, informează DRDP Iași, precizând că, în majoritatea județelor de care răspunde, carosabilul este umed.

În județul Neamț, în zona Petru Vodă, se înregistrează ninsori slabe. Încă de azi-noapte, drumarii au intervenit pe DN 15B, în extravilanul localității Petru Vodă: ”Carosabilul este umed, tratat cu antiderapant de către echipajul DRDP Iași, care acționează preventiv în zonă, cu o autobasculantă dotată cu lamă și răspânditor. Temperatura aerului este de 1 grad, iar la nivel de județ se înregistrează ploi și temperaturi pozitive, cuprinse între 1 și 6 grade. Recomandarea noastră pentru conducătorii auto este de a circula cu atenție și cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor. Totodată, reamintim că fenomene similare se vor întâlni în zonele de munte din toată țara, unde meteorologii anunță răcirea accentuată a vremii și precipitații mixte”.

În această dimineață, 31 octombrie, vizibilitatea este bună, iar temperaturile, deși scăzute, se mențin pozitive. Se înregistrează 1°C la Piatra Neamț.

Pe timpul nopții, la nivelul DRDP Iași s-a acționat cu 14 autoutilaje și s-au răspândit 48 tone material antiderapant, în special în zonele de munte ale județelor Neamț – DN 15B, zona Petru Vodă și Suceava – DN 17, Pasul Tihuța-Mestecăniș. În prezent, pe raza DRDP Iași se acționează în scop preventiv, cu 6 autoutilaje”, precizează cei de la Direcție.

 

 

Atenție, șoferi! La acest moment, ninge

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.