Pârtia din Durău nu ”moare”, până în februarie va avea telegondolă

pietricica turism

Zvonurile despre sistarea modernizării pârtiei din Durău, bazate, probabil, pe niște dificultăți din timpul discuțiilor contractuale dintre reprezentantul grupului de firme TCE 3 Brazi și Mitropolia Moldovei și Bucovinei, nu sunt fondate. Momentul a fost depășit, iar cele două părți au încheiat un contract valabil până în anul 2040. Este adevărat, perioada dificilă de negociere a avut efect asupra vitezei cu care se derulează proiectul.

Am rebătut palma săptămâna trecută și am convingerea că va fi un proiect frumos pentru Durău, spre bucuria noastră și a copiilor noștri”, a declarat Mihai Tărâță, reprezentantul grupului de firme TCE 3 Brazi. ”În fond, era păcat ca un proiect de pârtie olimpică, făcut în anii 1986-1987 de campionul Petre Popa – cu al cărui fiu lucrez eu acum -, să nu se materializeze. Este un proiect foarte bun, l-au văzut specialiști de marcă de la firme din Austria și, în afară de modificarea unor cote, nu are nevoie de nimic. E perfect! Iar Durăul are nevoie de o pârtie ca lumea. De ce să se ducă lumea până la Brașov?”.

După ce-a stat câteva luni în așteptarea aprobărilor necesare (sunt necesare avize de la 3 ministere), dar mai ales a semnării contractului cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Mihai Tărâță va începe lucrările de montarea a stâlpilor pentru telegondolă. Cabinele vor ajunge până în Poiana Viezuri, iar instalația ar putea fi funcțională în luna februarie 2020. Singurul lucru care nu se știe în acest moment este varianta de trecere a pârtiei dincolo de axial. Există două posibilități și, implicit, două proiecte în acest sens, unul pe deasupra axialului și al doilea pe dedesubt, însă, drumul fiind în lucru, nu se cunosc cotele deocamdată. În rest, partea de deasupra axialului a fost curățată și pregătită să devină pârtie. Una de care Durăul avea nevoie de mult timp.

Nu Mihai Tărâță face pârtie în Durău, o întreagă echipă muncește constant pentru ca pârtia să fie atît de bine făcută încât să reziste 100 de ani”, a adăugat Mihai Tărâță. ”Le mulțumesc colegilor mei, pentru că au lucrat în zăpadă până la brâu, în luna ianuarie. Le mulțumesc și pentru că, tot împreună, vom face și un parc de vară în Durău, pentru ca această stațiune să aibă «viață» în fiecare sezon”. (C. MIRCEA)

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.