5 oficiali de la CJ la Londra: 70.000 lei. 34 de truditori, tot acolo: 95.000 lei!

În perioada 27 noiembrie-30 decembrie 2019, sub egida Ambasadei României la Londra, se organizează un șir de manifestări cu ocazia Zilei Naționale a României. Conform informațiilor primite de la Consiliul Județean Neamț, ”Ambasada României marchează în acest mod, în fiecare an, Ziua Națională, la această ediție fiind rândul județului nostru de a promova în fața comunității de români și a reprezentanților corpului diplomatic acreditați la Londra, imaginea țării și a Neamțului.”

În privința manifestărilor, varianta oficială sună așa :”Evenimentul se va derula pe parcursul a două zile și va cuprinde o Recepție pentru oficiali britanici și diplomați acreditați la Londra în data de 28 noiembrie 2019, iar a doua zi o Recepţie și pentru comunitatea românească la Londra, în cadrul cărora vor avea loc expoziții de gastronomie și meșteșuguri populare, degustări de produse locale și programe artistice cu tematică patriotică.

Programele artistice și meșteșugurile populare prezentate în cadrul celor două evenimente vor fi susținute de către Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, instituție care va finanța cheltuielile necesare acestor activități din bugetul propriu.”

Din partea Consiliului Județean Neamț există o delegație oficială, formată din 5 persoane,  Ion Asaftei – vicepreședinte, Laurențiu Dulamă – vicepreședinte, Cornel Agăleanu – consilier județean, Iulian Luca – consilier județean, Mona Țigănuș – director executiv direcția de dezvoltare turistică. Pentru cei 5 a fost aprobat un buget de 70.000 lei ( 700 milioane lei vechi), adică 14.000 lei/cap de oficial.

Pentru programele artistice și meșteșugărești Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare va trimite o delegație formată din 34 de persoane, dansatori, instrumentiști, interpreți ai folclorului zonal, meșteri populari, coregrafi, personal tehnic și colaboratori. În aderesa la fel d oficială de la instituție ni s-a precizat, la cerere, bugetul alocat: 95.000 lei ( 950 milioane lei vechi) ceea ce ar însemna 2.794.11 lei/cap de participant. Aici sunt incluse transportul, inclusiv cel local, mesele și cazarea.

Evident că diferența de 11.800 lei față de un cât ne costă cei un oficial este dată de cea dintre un hotel decent și un hostel sau un internat. (V.B.)

PS: Dacă analizăm din punct de vedere politic componența delegației oficiale, Ionel Arsene pare să facă din această vizită o cale de a-și menție majoritatea în Consiliul Județean. Laurențiu Dulamă, cei doi de la ALDE și Cornel Agăleanu, un liberal din ce în ce mai social-democrat, fiind esențiali în cazul unor voturi strânse. La nevoie. chiar și o absență contează la momentul oportun.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.