Bolnavi de TBC duși la votare cu microbuzul școlii, ”Nu va muri nimeni” – spune primarul Rotaru

Faptul că 40 de bolnavi de la Sanatoriul TBC din Bisericani au fost duși să voteze cu microbuzul școlii, a scandalizat opinia publică. Primarul comunei Alexandru cel Bun, Ion Rotaru, pe care mulți oameni l-au ”felicitat” după ce au postat pe Facebook fotografii cu microbuzul școlar în curtea sanatoriului, are explicații: ”După lege, sanatoriul are dreptul la urnă mobilă, ceea ce s-a întâmplat la turul I, când 80 de bolnavi au votat. La turul al II-lea însă nu a fost solicitare de urnă mobilă de la spital până sâmbătă seara la ora 17, așa cum trebuia. Duminică, oamenii au început să comenteze și erau nemulțumiți, iar medicul m-a sunat să fac cumva să rezolv problema. Am sunat la vreo două firme de transport, dar nu am găsit mașini disponibile și atunci am folosit microbuzul școlii. Dar mașina a fost sterilizată și duminică seara, și azi dimineață, așa că nu există niciun risc pentru copii. Am folosit substanțe speciale din dotarea Sanatoriului TBC”.

Primarul Ion Rotaru susține că s-a creat o falsă problemă, pentru că microbuzul este, oricum, igienizat și sterilizat constant, iar de data aceasta, având în vedere transportul ”special” operațiunea s-a repetat la câteva ore distanță. În plus, copiii locuiesc la blocurile din incinta sanatoriului și trec zilnic prin curtea spitalului, iar părinții lor lucrează acolo.

Să nu-mi spună mie cineva că oamenii ăia se dezinfectează și își pun hainele la fiert în fiecare zi când vin acasă, că nu cred așa ceva. Și uite că n-a murit nimeni. Și nici nu va muri. Dacă nu le găseam un mijloc de transport să se ducă la vot aș fi fost acuzat că le-am obstrucționat dreptul de a-și exprima opțiunea. Dar așa sunt unii, care se pricep doar la comentat. Dacă nu faci, de ce nu ai făcut și dacă faci, de ce ai făcut. Nicicum nu e bine”.

C.M.

4 comments

 • Doamne fere

  noiembrie 25, 2019 at 6:54 pm

  E super cand bagi intr.un spatiu inchis cel putin 15 pacienti cu TBC de la un sanatoriu gen Bisericani, unde se trateaza si pacienti cu multi drog rezistenta. Iar apoi te astepti sa fie bine.

  Reply

 • MINODORA

  noiembrie 26, 2019 at 8:33 am

  Sunt de acord cu d-nul Rotaru si chiar pot spune este unul dintre cei mai organizati primari ai judetului. ,,Jos pălaria pentru el “,iar ptr-cei care il critică ,, o bulină neagră”.

  Reply

 • Mihai

  noiembrie 26, 2019 at 11:27 am

  Dar scoala la care au mers sa voteze a fost dezinfectata?Ca nu cred ca au votat din masina…

  Reply

 • Dop

  noiembrie 26, 2019 at 12:59 pm

  Omul asta este înfiorător de prost.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *