Concursurile pentru șefi de secție: Radiologia tricefalică, ORL-ul indecis, certitudine la Chirurgie

Mult așteptatele și discutatele concursuri pentru șefia secțiilor din Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț au trecut de prima etapă, cea a înscrierilor. Au fost scoase la concurs deocamdată doar 9 secții și încă nu se știe oficial cine s-a înscris la concurs sau dacă există secții fără concurent.

Pentru funcția de medic șef al secției Chirurgie s-a înscris dr. Silviu Verzea, iar pentru Ortopedie este dr. Ghenadie Bucătaru. Nu cunosc cine sunt ceilalți candidați și oricum este o reglementare impusă de un expert în protecția datelor care ne obligă să nu publicăm numele candidaților, dacă aceștia nu sunt de acord”, a precizat Victor Marghidan, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Există totuși o informație sigură, pe lângă confirmările de la Chirurgie și Ortopedie, că trei secții nu au nici un candidat la funcția de medic șef. Este vorba de Laboratorul Radiologic, care va fi condus, în continuare, de dr. Elena Stănescu pe partea care deservește spitalul, de dr. Cristina Gavriloiu la RMN, iar ambele se alătură fizicianului Zizi Burghelea, care răspunde de partea tehnic-administrativă, de ORL-ul și Cardiologie. În ceea ce privește ultima secție, actualul medic șef, dr. Carmen Martin nu-și mai dorește funcția, deși nu a împlinit încă vârsta de pensionare, iar ceilalți medici nu au vechimea minimă, de 5 ani. Aceste secții vor rămâne cu aceeași șefi interimari până la un nou concurs.

Dacă oficial nu sunt date despre celelalte 4 secții, există însă telefonul fără fir care a stabilit că, de exemplu, pentru secția Neurologie ar fi trei doctorițe înscrise – Rodica Gurău, Simona Bălan și Iuliana Luchian. Aceasta pare a fi secția cea mai disputată, fiindcă la celelalte se spune că ar fi câte singur candidat. La Infecțioase s-ar fi înscris actualul șef, dr. Daniela Burghelea, la Oncologie se vorbește de dr. Simona Oana Iorgu, iar pentru șefia secției Obstetrică-Ginecologie – dr. Tudor Sălăvăstru, care este și consilier local PSD.

Concursurile efective vor avea loc în maxim 90 de zile de la data publicării anunțului, pe 1 noiembrie. (C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *