Romanii au inceput tot mai mult sa foloseasca locuintele vechi ale bunicilor trecuti in nefiinta, transformandu-le in case de vacanta, locuri in care sa petreaca timpul liber si sa se relaxeze dupa zilele obositoare din timpul saptamanii de lucru. Problemele cu care se confrunta aici, insa, depasesc asteptarile. Cui i-ar placea sa stea cateva zile intr-un spatiu lipsit de caldura, de apa rece si apa calda, de prezenta toaletei in interior sau de alte lucruri care denota civilizatia si care reprezinta norma in oras?
Din acest motiv, acestia sunt nevoiti sa-si creeze toate conditiile de la 0, pentru a se bucura de confortul dorit. Instalatia de apa rece si apa calda este primul proiect pe care il demareaza in momentul in care s-au decis sa se mute la tara, sa renoveze casa batraneasca si sa o pregateasca pentru nevoile de weekend sau de vacanta ale familiei. Sa faci acest proiect de unul singur pare extrem de complicat, dar nu este deloc imposibil. In plus, daca nu te pricepi si crezi ca nu vei reusi sa faci asta, poti oricand sa apelezi la o echipa de profesionisti, instalatori care te pot ajuta executand lucrarea cu pricepere si daruire.
Afla cateva sfaturi utile pentru a realiza corect instalatia de apa in casa de la tara:
- In ultima vreme, chiar si in mediul rural, a inceput sa existe retea centralizata de apa, asa ca tot ceea ce trebuie sa faca proprietarul este sa o aduca in casa. Daca vrei sa incepi acest proiect, atunci ai nevoie de cateva tevi, coturi sudabile, robineti, si alte cateva produse pentru care poti sa vezi oferta aici, online, astfel incat sa nu alergi prin magazine.
- Daca nu exista retea de apa centralizata, atunci fantana din curte ar putea deveni cea mai buna sursa de apa pentru nevoile din gospodarie. In acest sens, trebuie sa cumperi un hidrofor performant, care sa aduca in interior lichidul pretios vietii, atat de necesar in diferite activitati.
- Pentru un incepator, proiectul poate parea dificil, dar tu vei reusi cu brio daca tii cont de cateva detalii importante. De exemplu, intre sursa de apa principala si locuinta este necesara montarea unui robinet, un element esential pentru momentul in care vrei sa opresti alimentarea cu apa in caz de avarii.
- Inainte de a proiecta instalatia de apa, trebuie sa te hotarasti cu privire la sursa de caldura pentru casa batraneasca si la proiectarea canalizarii. Daca ai optat pentru sobele clasice, atunci te va interesa mai putin, dar daca vrei sa traiesti modern, atunci nu uita ca poti opta pentru o centrala termica, un boiler sau panouri solare. In ceea ce priveste canalizarea, aici trebuie sa tii cont de debitul maxim de apa care va curge prin retea deoarece proiectarea se face pe baza principiului gravitatiei.
- Instalatia sanitara trebuie sa tina cont de ambele parti, de exterior si interior, pentru ca fiecare sustine circuitul apei afara sau in casa. Alegerea celor potrivite este vitala. Se va tine cont de tipul de teava, de suprafata pe care se intinde instalatia, de numarul de persoane care va utiliza instalatia sanitara, de PH-ul si duritatea apei, de presiune, de temperatura apei si de tipul de centrala pe care-l va achizitiona proprietarul.
In concluzie, casa batraneasca a bunicilor poate fi transformata intr-una moderna, de vis. Ea are potentialul de a deveni, in scurt timp, un mediu confortabil pentru orice orasean care nu poate accepta sa nu aiba la indemana apa curenta, toaleta de interior sau caldura constanta in intreaga casa.
surse foto:
pixabay.com
shutterstock.com