Opinie de cititor: Problemele din administrația orașului se rezolvă doar cu profesioniști

Dintre multele mesaje primite înainte de emisiunea ”Cafeaua de dimineață” în care a fost invitat primarul Dragoș Chitic, unul ne-a atras atenția prin problemele ridicate și coerența mesajului. Din acest motiv publicăm toată postarea și îndemnăm atât administrația locală cât și pe toți pietreni la un dialog serios pe acest gen de probleme.(M.N.)

”Daca primarul Chitic este invitat la emisiune in ziua de miercuri 6 nov, as dori sa-l intreb daca ia in calcul schimbarea dnei Berea pentru management defectuos. Nu a lovit dumneaei copilul, e clar, dar a incercat sa ascunda evenimentul. V-as ruga, dle primar, macar o singura data sa va asumati o decizie si implicit un raspuns direct, apreciind totodata daca nu ne-ati vorbi despre o cercetare a evenimentului la nivelul primarie, a DGASP si a galaxiei. Un raspuns direct.
As mai dori, in calitatea neinsemnata de contribuabil, sa-mi spuneti care sunt investitiile private din municipiu, in timpul mandatului dumneavoastra, la care ati avut o contributie directa. Nici aici nu as vra sa-mi dati o cifra in euro, ci sa-mi raspundeti la fel de direct care este investitorul care a creat locuri de munca in municipiu ca urmare a implicari primarului/primariei. Sper sa nu-mi dati exemplu mall-ul, va rog.
Credeti, domnule primar, ca ati facut tot ceea ce tinea de dumneavoastra pentru dezvoltarea orasului? Cu toate ca intuiesc raspunsul, in declaratiile dumneavoastra publice, la fel ca si cele de la nivel judetean, in Neamt exista doar un urias potential. De ani de zile se vorbeste despre potential. Atat. Nimic nu se face pentru a depasi stadiul de tinut cu potential si a-l valorifica.
Care credeti, domnule primar, ca este oportunitatea cea mai mare pentru acest oras imbatranit la propriu si la figurat, tinut in viata cu ajutorul aparatului bugetar. Bine, mai sunt pensionarii si cei care traiesc pe banii rudelor plecate sa munceasca in strainatate. Domnule moderator, daca primarul va raspunde ca turismul este cea mai mare oportunitate va rog sa-l intrebati care sunt lucrurile concrete facute pentru a sprijini acest domeniu. Sper sa nu mi se raspunda ca spectacolele, chicioasele zile ale orasului si patinoarul.
Domnule primar, sunteti multumit de societatile primariei gen Perla, Publiserv etc?
In alta ordine de idei, sunteti multumit de activitatea primariei? Da, cred ca e retorica. Ati incercat vreodata sa rugati pe cineva, necunoscut, sa solicite vreun document de la primarie sa constatati prin cate birouri este plimbat? Sunteti multumit de armata de politisti locali (peste 100), referindu-ma strict la rezultatele muncii lor? Credeti ca e suficient sa-i vedem plimbandu-se prin centru si prin zona 1 Mai?
Deja e foarte lung mesajul dar vreau sa va spun si parerea mea, dupa ce vor fi date raspunsurile de catre primar: primaria are o organigrama extrem de incarcata in raport cu nevoile orasului, societatile primariei sunt doar niste sinecuri pentru ciupeli de partid, pe zona de turism care reprezinta directia corecta totul este lasat la mana arbitrarului, infrastructura este prizoniera unei carpeli continue condimentata cu selfie-uri, nu exista o viziune/strategie privind dezvoltarea orasului (sa nu-mi citati vreo strategie facuta pe bani multi si fara legatura cu realitatea), proiectele anuntate public sunt doar niste propuneri fara coerenta, fara viziune, uele fantasmagorice (cum ar fi parcul din Valeni, pasaj in centru samd). Domnule primar, aceste lucruri se rezolva doar cu profesionisti, ceea ce primaria nu are. E o opinie.

P.S.: Ne-am bucura dacă autorul textului ar lua legătură cu noi, poate chiar în direct într-o emisiune.

reclama psd

1 COMENTARIU

  1. Pentru că astăzi am ratat emisiunea (dar o voi vedea când o să am timp), îndrăznesc să-l întreb pe domnul primar, prin intermediul dumneavoastră, desigur, dacă îi place cum arată orașul municipiu reședință de județ?

    Și, pe modelul comentatorului citat în articol, sper să nu-mi dați un răspuns afirmativ, domnule primar, referindu-vă la cadrul natural la care nimeni n-are nici o contribuție, în afară de mama natură. Poate doar domnul Nicu Albu (fie-i țărâna ușoară) care chiar a contribuit la asta. Cine nu știe, să se documenteze. Dacă va fi cazul, voi reveni cu detalii, sau dacă vreți, cu întrebări ajutătoare.

    Dacă la întrebarea mea răspunsul va fi negativ, o să-l rog pe domnul primar să aibă bunul simț să nu spună pe final de mandat, asemenea altora, ”pentru mine a fost o onoare să fiu în slujba cetățeanului”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.