Știre actualizată: Rezultate din Neamț: surprize și confirmări

Echipa PNL Bicaz

Actualizare: confirmare din două surse: Târgu Neamț a fost câștigat de PNL la o diferență de aproximativ 300 de voturi.

Actualizare: Rezultat la Roman: Klaus Iohannis a obținut aproximativ 14.500 de voturi (59,84%). PSD a obținut un scor neașteptat de bun de 40,16%.

Actualizare: Klaus Iohannis a câștigat la Piatra Neamț (63% din voturi). Actualul președinte a câștigat și la Borlești (aproximativ 60%), Piatra Șoimului (52%), Tazlău (64%) și Roznov (aproximativ 60%).

Știre inițială: Numărătorile paralele ale celor două partide care și-au trimis reprezentanții în finala alegerilor prezidențiale ne dau posibilitatea de a anunța primele rezultate.

Marea surpriză ar putea fi pierderea alegerilor de către PSD la Târgu Neamț! Nu există o confirmare oficială, dar peneliștii dau ca sigur acest rezultat. În aceeași zonă, se confirmă dezastrul pentru PSD: au pierdut clar Alexandru cel Bun, Pângărați, Tazlău, Tașca, Bicaz (1739 la 1327), Bicaz Chei, Bicaz Ardeal, Poiana Teiului, Ceahlău. O surpriză ar pute-o constitui rezultatul de la Borca, unde PSD ar fi câștigat la o diferență de în jur de 100 de voturi.

În zona Târgu Neamț, două rezultate: la Vânători Neamț PNL a câștigat cu 1688 de voturi la 1412 iar la Pipirig la o diferență de aproape 400 de voturi (1705 la 1333).

Alte rezultate: PSD a câștigat la Bozieni, Gâdinți, Oniceni, Stănița, Valea Ursului, Grumăzești, Pâncești; dar a pierdut la Răucești cu un scor strâns, la Cordun, Boghicea, Săbăoani (unde ar fi primit doar 30% din voturi).

Un rezultat cu adevărat surprinzător, având în vedere faptul că PNL conduce de mult timp municipiul Roman, ar fi cel obținut de PSD aici. Conform unor date, în urma numărătorii paralele, la Roman a obținut în jur de 40% din voturi.

Vom reveni.

(V.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *