Târgu Neamţ: Marea Unire sărbătorită la Liceul „Vasile Conta”

Vineri, 29 noiembrie, la Liceul „Vasile Conta” din Târgu Neamţ a fost mare sărbătoare. Profesori şi elevi au omagiat într-un mod cu totul original Ziua Naţională a României, prin momente artistice şi cântece patriotice. Momentul culminant a fost însă aprinderea bradului tricolor, un simbol al acestei sărbători.

Prof. Karina Cojocariu, directorul liceului, dar şi cei doi directori adjuncţi prof. Emanuel Bălan şi prof. Alina Maftei, au invitat profesorii şi elevii în faţa liceului, lângă statuia filosofului Vasile Conta, pentru a da startul activităţii.

„Vrem să serbăm acest eveniment, aşa cum ştim noi mai bine, în semn de respect faţă de înaintaşii noştri care s-au sacrificat pentru ca noi astăzi, să petrecem o zi minunată. Este vorba de respectul liceului Vasile Conta, pentru că respectăm valorile României”, a declarat prof. Karina Cojocariu.

 „1 Decembrie nu este doar o zi oarecare, ci este o zi despre noi toţi, atât pentru cei care trăim în România, cât şi pentru cei care s-au jertfit pentru România Mare. Este o zi pentru noi, toţi românii. Este o zi cu o semnificaţie foarte importantă. Istoria este cea mai frumoasă poveste din câte poate exista. Dacă nu citim această istorie, această poveste, nu putem avea nici viitor, nu ştim nici cine am fost şi nici cine vom putea fi. Să nu uitaţi să iubiţi România în fiecare zi. La Mulţi Ani România, La Mulţi Ani nouă, oriunde ne-am găsi!”, a explicat prof. Emanuel Bălan.

În deschiderea activităţii a fost intonat imnul României şi apoi imnului liceului. Programul a continuat cu cântece patriotice, după care, fiecare elev a fost răsplătit cu câte un pahar de ceai şi o ciocolată. Nu au lipsit fotografiile de grup şi voia bună.

Pe tot parcursul zilei de vineri, în fiecare pauză, timp de 10 minute, în tot liceul s-a auzit muzică patriotică din bozele montate la fiecare etaj

C.T. STURZU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.