5 întrebări, ca să ne amuzăm, între Crăciun și Anul Nou

pietricica turism

1.Cât de mult a contat în demisia lui Cătălin Chiței, administratorul public al județului, care s-a trezit brusc fără atribuții importante, faptul că Oana Bulai, fostul administrator public, persoană mult mai apropiată de PSD și Ionel Arsene, a rămas fără job după căderea Guvernului? După anul nou sunt mari șanse ca tandemul Soroceanu-Bulai să fie, din nou, la butoane în Consiliul Județean, mai ales că mulți preconizează că Ionel Arsene va fi foarte ocupat în primele luni ale anului. Pentru cârcotași facem precizarea: cu problemele naționale ale PSD.

2. În ce măsură un personaj politic ca Vasile Panaite are căderea morală să ne felicite de sărbători, să ne ofere calendare, nu pe persoană fizică doritoare de a ocupa locul lui Dragoș Chitic la primăria Piatra Neamț, ci în numele Partidului Național Liberal? Facem apel la memorie și ne amintim ultima poziție publică a lui Panaite, prefect pus de Arsene. El a funcționat cu dublă comandă, la Arsene și Gheorghe Ștefan, după cum se poate observa/citi/analiza din stenogramele procesului în care Arsene este judecat la plângerea lui Ștefan. Unii spun că avea triplă comandă, dar nimeni nu poate spune dacă tehnica era la purtător sau nu.

3. Cât de greu se liberalizează un parlamentar PSD de Neamț? Neculai Iftime, fost șef la ”Arme și Muniții” la poliția județului, parlamentar surpriză al PSD dă un răspuns rapid: repede, dacă ești din zona Roznov și poți reprezenta interese locale, dar majore. Deputatul PSD Viorel Stan a răspuns că foarte greu, așa că așteaptă cu un fel de resemnare specifică procesul în care este acuzat de luare de mită alături de fosta contabilă șefă de la inspectorat, Jeni Condurat. Comunicatul care anunța trimiterea în judecată arată cine a condus, din acest punct de vedere Inspectoratul Școlar în perioada respectivă, Stan fiind un mic ucenic în primirea de foloase (ne)cuvenite.

4. Va exista, măcar de amorul artei politice, vreo încercare de a afla cu cine va vota, în caz de o adică, liberalul Cornel Agăleanu în Consiliul Județean? Sunt pesediști care se jură că șoferul de la Apele Române va rămâne fidel celui care-l plimbă peste tot, îl ia la toate manifestările, adică Ionel Arsene. Probabil că din cauza lui liberalii nu au încercat încă schimbarea lui Arsene din poziția de președinte, deși cel puțin 5( cinci) pesediști județeni ar jura cu mâna pe programul PNL și pe viitoare poziții că ei vor vota o asemenea inițiativă.

5. Se va găsi cineva cu chef de joacă politică de la liberali să-l propună pe dr. Codruț Munteanu, fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, umilit și mazilit de cei din PSD, pe postul de director la DSP Neamț sau la Casa Județeană de Asigurări? Probabil ar fi foarte ”fanny” și ”cool” să vedem cum ar fi colaborarea cu interimarul Juncu și cu consiliul de administrație întruchipat de DVC, nu credeți? Mai ales că în ultimul timp se spune că zâmbetele fac mai bine decât medicamentele…

(V.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.