Sărbătoarea moșilor din ciocolată la Alexandru cel Bun

Așa cum bine spunea cineva, o dată pe an, păpușile traversează religiile, sparg vitrinele, trec printre galantare, salarii și pâini și ajung în brațele unui înțelept, care le oferă, cu dărnicie, celor mici. Așa s-au petrecut faptele și în comuna Alexandru cel Bun, miercuri, 18 decembrie, când Moș Crăciun i-a trimis pe cei mai importanți reprezentanți ai comunei, primarul Ion Rotaru și viceprimarul Valerică Lazarov, să ofere celor mici câte un moș din ciocolată, în semn de dragoste și iubire părintească pentru cei care, nu peste mulți ani, vor prelua, cu seriozitate, tradițiile și soarta comunităților de pe Valea Bistriței.

Acțiunea a debutat la școala din satul Bistrița, acolo unde copiii, fie elevi sau preșcolari, au cântat colinde și au transmis oaspeților cele mai calde urări de bine și succes în importanta misiune pe care o au față de cei mai mici.

Din partea Moșului, copiii au primi daruri, la fel și cadrele didactice și personalul din școală. Amfitrionul acestei acțiuni a fost prof. Daniela Semian, care, în calitate de director coordonator, a mulțumit frumos celor doi musafiri, care au fost tot timpul alături de școală în anul calendaristic 2019, apoi, Primăriei și Consiliului local Alexandru cel Bun, precum și sponsorilor generoși, care au fost alături de copiii acestei comune.

A doua partea a manifestării dedicate Nașterii Domnului Iisus Hristos s-a desfășurat la Școala Gimnazială Vaduri, acolo unde preșcolarii și elevii au oferit musafirilor, în semn de recunoștință, o serbare minunată, din care nu au lipsit colindele, capra, ursul și celelalte tradiții care colorează trecerea de la un an la altul.

Pentru mine, este o bucurie imensă să particip la manifestările organizate la școală. În mijlocul copiilor, mă simt mai tânăr, mai dornic de a realiza cât mai multe pentru ei și pentru tot ce înseamnă educație în comuna noastră. Felicitări tuturor, un an nou rodnic și multă sănătate! Succes copiilor și cadrelor didactice! La mulți ani!”, a spus primarul Ion Rotaru. (I.A.)

 

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.