Se amână, din nou, concursurile pentru șefii de secții la Spitalul Județean

Ușa securizată a managerului cu sistem video, în spatele căreia asistent managerul face legea

Concursurile pentru șefii secțiilor de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț se amână, din nou. Cel puțin, anul acesta nu se poate organiza nici unul din cele 9 examene. Asta, deoarece a fost anulat  concursul pentru funcția de director de îngrijiri, fiindcă nu se pot întruni membrii comisiei. De circa o lună de zile lipsesc managerul Codruț Munteanu, a cărui absență a fost prelungită de fractura piciorului survenită imediat ce a intrat în PSD și la trei zile a demisionat, și Carmen Moroșan, șefa Serviciului Resurce Umane, de asemenea aflată în concediu de boală. Amândoi ocupă locuri importante în comisia de concurs la director de îngrijiri, ca președinte și respectiv secretar, numiți prin hotărâre a Consiliului Județean Neamț.

Între timp, dr. Gabriela Bercea, director medical cu atribuții de manager se străduiește să deblocheze situația și în primă fază a dat drumul concursului de director de îngrijiri. „Am solicitat Consiliului Județean înlocuirea secretarului comisiei de concurs, deocamdată. Așteptăm revenirea domnului manager Codruț Munteanu, care este președintele comisiei. Iar, până atunci, am reprogramat concursul pentru director de îngrijiri, care va avea loc la data de 8 ianuarie 2020. Până nu se termină acest concurs, nu putem organiza pe cel pentru medicii șefi de secții, fiindcă nu avem Comitet director plin, prin concurs”, ne-a declarat dr. Gabriela Bercea.

Acesta ar fi doar un singur segment deblocat, câtă vreme și concursul pentru șefia Serviciului Achiziții a fost anulat, din cauza unei reclamații ce contestă ambiguitatea vechimii cerute, de 5 ani, fără a se specifica domeniul. Sunt tot mai multe voci care spun că problema de la Resurse Umane va dispărea odată cu ieșirea la pensie a actualei șefe și cu scoaterea la concurs a funcției.

Mai rămâne ca și managerul să se însănătoșească suficient cât să revină la Piatra Neamț sau, dacă nu, să conștientizeze că un spital județean trebuie condus de cineva de la fața locului, care chiar să aibă atribuții în a lua măsuri imediate. Un asistent manager, cât o fi el de bine pregătit, poate uita indicațiile telefonice sau poate, din greșeală, evident, să mai adauge să să uite diverse amănunte, dintre care unele ar putea fi esențiale.

 

Cristina Iordache

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *