Cât de sigur este spitalul județean dacă directoarea a fost ucisă în cabinetul ei?

pietricica turism

Devenită, prin concurs  pe 8 ianuarie directoare de îngrijiri la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, Anca Daniela Patriche a fost omorâtă astăzi, 10 ianuarie, în cabinetul ei de asistentă șefă din secția de chirurgie, unde lucra. Soțul ei, cu care se afla în divorț, și se pare că trăia separat de ceva timp, a intrat nestingherit într-o unitate publică, înarmat cu un cuțit și a comis o crimă. O unitate care, în teorie, ar trebui să producă stare de sănătate. O unitate în care sunt internați sute de oameni neputincioși din cauza diverselor afecțiuni, oameni operați, femei care au născut, copii mici, cu toții incapabili să se apere de un agresor violent. Și totuși cineva a reușit să intre și să ucidă. Fără niciun fel de problemă. Victima a fost din rândul personalului, e adevărat, dar asta nu înseamnă că pacienții sunt în siguranță.

În altă ordine de idei, cazurile de agresiune asupra medicilor și asistentelor de la UPU sunt la ordinea zilei. Mereu se promit măsuri, mereu se încheie contracte de pază pe bani mulți. După o crimă întâmplată în spital este legitimă întrebarea: paznicii spitalului se ocupă și cu altceva în afară de a fi cerberi cu rudele bolnavilor? Nu de alta dar se știe că devin extrem de inflexibili când vine vorba de dus ceva de mâncare sau un pachet cu pampers când urgența o cere. Dacă nu este program de vizită, nu este și gata!

Ar putea să explice vreunul dintre acești paznici cum a intrat în spital un bărbat furios, înarmat cu un cuțit de 30 de centimetri, fără să-l vadă nimeni? Nu de alta, dar viața unui om aflat în spital ne place să credem că nu se negociază. Cel puțin nu în termenii unui contract de pază.

C.M.

Nota Bene:Ca o culme a ironiei, profesia ucigașului este agent de pază la o firmă din Piatra-Neamt. Specialist în domeniu, cum s-ar zice.

 

6 COMENTARII

  1. Cred ca nu asteptati ca dVC-ul sau Arsene sa dispuna un control si sa ofere explicatii publice pentru tragedia produsa in cea mai mare institutie din subordinea lor. Cu experimente precum Barbulet, dVC si alte specimene spitalul va ramane drept cea mai periculoasa unitate spitaliceasca (cel putin) din Moldova. Intrebati-l pe juristul Marchidan care sunt clauzele contractului banos cu firma de paza. Ma refer si la calitatea actului medical si a serviciilor in general dar si la siguranta celor ce pasesc in interior. Unde s-a mai intamplat ca o intreaga sectie sa fie arestata pentru ca au cerut spaga? Spitalul a devenit un camp de lupta al gastilor care privesc doar spre bugetul institutiei.

  2. SJU este o fabrică de bani pt.baietii deștepți și parașutele aferente,nu mai aveți naivitatea să credeți că cineva are grija de voi acolo,nici medical,nici uman,este spitalul morții!!!

  3. O cunosc pe Anca si am fost sincer socata de ce s-a intamplat. Dar dvs uitati ca el era inca sotul ei si nu l-ar fi oprit nimeni daca spunea cine este si unde merge. Spuneti ca a intrat nestingherit si furios, cu un cutit cu lama de 30 cm de parca ar fi intrat cu el in mana, urland ca la razboi. Daca nu se intampla la spital se intampla in alta parte pentru ca omul isi propusese probabil sa faca asta. Vreti acum control ca la aeroport la intrarea in spital? Vreti ca atunci cand veniti in vizita la o cunostinta internata sa fiti cautati si in chiloti? Da, angajatii de paza ai spitalului sunt niste pacalici dar nu cred ca daca ar fi fost altii mai buni, situatia in cazul de fata ar fi fost alta.

  4. O MARE TRAGEDIE A AVUT LOC?V-AȚI GANDIT LA DUREREA MAMEI ANCĂI ȘI A FIULUI ANCĂI! DOAMNE,POGOARĂ-TE ȘI ADU-LE ALINARE ! DUMNEZEU SĂ TE IERTE ȘI SĂ TE ODIHNEASCĂ ÎN PACE,ANCUȚA DANIELA BAICAN!VEȘNICĂ POMENIRE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.