Curtea de Apel Bacău își suspendă activitatea o oră pe zi, la Neamț se strâng semnături

Începând de astăzi, 22 ianuarie, Curtea de Apel Bacău își suspendă activitatea, în fiecare zi, timp de oră, ca protest vizavi de decizia de abrogarea a pensiilor de serviciu. Astăzi și mâine, instanța nu funcționează între orele 11 și 12, iar săptămâna viitoare, zilnic, între orele 9 și 10. Decizia a fost luată de Adunarea Generală a Judecătorilor, care a constatat că ”soluția de abrogarea propusă afectează grav în mod grav independența judecătorilor, pensia de serviciu a magistraților fiind parte integrantă a stabilității financiare a acestora, stabilitate care reprezintă una din garanțiile independenței justiției”.

Majoritatea instanțelor din țară sunt în consultări interne pentru a decide în ce fel vor protesta împotriva decizie de abrogarea a pensiilor de serviciu. La rândul lor, grefierii și personalul auxiliar strângând semnături în vederea inițierii unor acțiuni de protest.

”Avem mai multe variante, deocamdată vrem să vedem care este opinia colegilor”, ne-a declarat grefiera Lăcrămioara Stejar, din cadrul sindicatului  Dicasterial”: ”La o vechime de peste 25 de ani, pensia unui grefier este în jur de 4.000 de lei. Am avut o colegă care a preferat pensia de stat , pentru că era mai mare decât pensia de serviciu. Publicul percepe greșit această situație și uneori cred că se face intenționat confuzie între pensia de serviciu și pensia specială. Pensia de serviciu este un drept prevăzut de lege, ca un fel de răsplată pentru interdicția de a desfășura altfel de activități, cu excepția celor didactice și a obligațiilor pe care le avem de-a lungul carierei. Noi suntem la 8 la serviciu, dar niciodată nu știm dacă încheiem programul la ora 16”.

Spre deosebire de alte instanțe din țară, judecătorii de la Tribunalul Neamț nu-și vor suspenda activitatea, dar ca să-și arate dezacordul vizavi de iminența abrogării pensiiilor de serviciu, începând de astăzi poartă banderole în timpul programului de lucru.

C.M.

alegeri locale psd

3 COMENTARII

  1. Modul de calcul la fiecare cetățean este pe contributivitate. …., sau ei sânt cetățeni extratereștri! ? Mănâncă cât 10 persoane!? , sânt cumva cu sânge albastru! ?….., sau cu sânge de drac!..ultima variantă îi corectă. Ăștia nui mai umple dracul odată de bani?! Totul pe contributivitate și le ies pensii barosane și așa față de restul lumii fiindcă au salarii babane …., și șpăgi de le ajunge să trăiască încă 100 de ani fără nici o pensie.Ia vedeți ce mașini, ce vilane ceconturi , si ce bijuterii au majoritatea lor că au jupuit toată viața cetățeni acestei țări. RUȘINE NEMERNICILOR, RUȘINEEEEEEEE.!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.