Descoperitorul de comori Marius Irimia –”detectat” de USR candidat la Primăria Piatra-Neamț

pietricica turism

Inginerul silvic Marius Irimia, cunoscut publicului mai ales pentru activitatea sa de detectorist și descoperitor de tezaure, a fost desemnat de USR Neamț drept candidat pentru Primăria Piatra-Neamț. Decizia a fost luată de Adunarea Generală a filialei USR Piatra-Neamț a ales, la finalul săptămânii trecute, după patru dezbateri tematice unde candidații și-au putut expune proiectele.

„Îl felicit pe Marius Irimia pentru că a câștigat încrederea colegilor și pentru modul în care și-a pregătit programul și l-a prezentat la dezbaterile interne. Este un coleg valoros și va fi un candidat puternic. Alegerile locale sunt tot mai aproape, astfel că în perioada următoare vor avea loc multe astfel de evenimente în interiorul USR Neamț. Vom avea candidați în toate orașele și în cea mai mare parte a localităților din mediul rural. USR va crește mult până la alegerile locale. Lansez din nou invitația tuturor nemțenilor care doresc să se implice alături de noi în comunitățile din care fac parte: nu stați deoparte, doar implicându-vă direct puteți contribui la dezvoltarea unei comunități”, a declarat deputatul Iulian Bulai, președintele USR Neamț.

Marius Ioan Irimia are 38 de ani, este căsătorit și tatăl unei fetițe de 7 ani, este absolvent al Facultății de Silvicultură din Suceava, iar din anul 2007 lucrează în cadrul Administrației Parcului Natural Vânători Neamț, unde s-a specializat în protejarea mediului, promovarea turismului și crearea hărților digitale. Despre el și pasiunile lui, Mesagerul de Neamț a scris un articol care poate fi recitit aici. Pentru activitatea sa Mesagerul de Neamț l-a declarat ”Omul anului” 2016.

Sunt foarte bucuros că într-un timp relativ scurt am reușit să-mi conving colegii de filială să-mi acorde votul lor, motiv pentru care le mulțumesc. Nu îi voi dezamăgi. Pentru cei care nu mă cunosc, sunt un pietrean care, din când în când, descoperă câte o “comoară”, contribuind astfel la îmbogățirea patrimoniului arheologic al județului Neamț și la completarea informațiilor privind istoria acestor locuri. Sunt un patriot convins, iubesc acest frumos oraș de munte și sunt interesat de protejarea mediului, dar sufăr când văd cum autoritățile locale actuale refuză să promoveze cu adevărat potențialul turistic pe care îl avem. Mă consider un om simplu, serios, perseverent, responsabil, pun suflet în toate lucrurile în care mă implic și știu că împreună cu un grup de oameni bine intenționați putem face o schimbare, schimbarea de care avem nevoie pentru ca acest oraș să devină un adevărat oraș turistic. Eu am considerat că acest grup este USR și voi fi implicat total pentru împlinirea acestui deziderat”, a declarat Marius Irimia, candidatul USR la Primăria Piatra Neamț. (C.M.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.