Florentina Moise, bilanț după trei luni la șefia PSD Piatra Neamț: ”Am încredere!”

Pe 31 ianuarie 2020, se încheie trei luni de când Florentina Moise conduce PSD Piatra Neamț. La Conferința de alegeri din 31 octombrie, Ionel Arsene, președintele pe județ, spunea că s-a creat o familie la Municipiu și că știe că poate conta pe noua echipă aleasă. În total, 35 de membri au fost aleși să conducă PSD Piatra Neamț.

 Principalul obiectiv: primar social-democrat la Piatra!

La scurt timp după ce a fost aleasă lider pe municipiu, Florentina Moise a anunțat care este principalul său obiectiv: primar social-democrat la Piatra Neamț. Pentru asta, a fost nevoie să demareze un proiect amplu, de întărire a organizației, într-un context dificil: pierderea guvernării de către PSD și intrarea în Opoziție. Dar, cum spune ea, ”Nu sunt omul care să iubească înfrângerile!”.

A pornit cu entuziasm și dinamism. În cele trei luni, a stat aproape de echipă, au consolidat nu doar ”un nucleu”, ci un grup mare. Au participat nu doar la viața de partid, ci și la cea a orașului. A ajutat aici și avantajul că Florentina Moise este un nume foarte cunoscut în Neamț, datorită activităților din domeniul educației. Și datorită  campaniilor umanitare în care a fost extrem de activă, cu rezultate fantastice.

Obiectivul ”Primar PSD la Piatra Neamț” nu îi pare greu de atins. ”Când funcționezi planificat, când ai oameni care te susțin și te iubesc, când vezi că poți strânge în jurul tău sute de nemțeni la o singură acțiune, ai încredere. Eu am încredere”, spune Florentina Moise.

Acțiuni în serie

Alegerile la municipiu au avut loc în plină campanie electorală pentru prezidențiale. Florentina Moise a reușit să mobilizeze echipe de social-democrați care au umplut cartierele și piețele. A urmat evenimentul umanitar ”Născută înger”, în care pietrenii au ajutat la strângerea de fonduri pentru copiii din familiile defavorizate.

A luat atitudine și față de refuzul președintelui de a participa la o dezbatere cu candidatul PSD la președinție și a militat pentru o politică a fair-play-ului.

Nu a omis nici sărbătorile religioase, astfel încât, pe 21 noiembrie, de Intrarea Maicii Domnului în Biserică, a invitat câteva sute de colegi din organizație, la un eveniment de socializare, alături de preoți. Au luat masa, au schimbat opinii. ”Astfel de evenimente sudează organizația și mă bucur că le pot organiza și susține. Este important să fim uniți, să ne întâlnim, să discutăm. Așa se creează o echipă puternică. Am încredere că noi am devenit una!”, spune Florentina Moise.

În decembrie, a organizat o nouă campanie umanitară, ”Magia unui înger”, în care, la sediul PSD Piatra Neamț, au fost adunate donații pentru 100 de familii greu încercate. A urmat acțiunea ”Îngerii șoptesc”, în urma căreia PSD Piatra Neamț a organizat o strângere de fonduri pentru un băiețel de 5 ani, internat la Viena.

Ziua Culturii Naționale nu a fost nici ea trecută cu vederea. Organizația de Femei a PSD Piatra Neamț a lansat tinerilor și copiilor o invitație la dezbateri. Nu în ultimul rând, Mica Unire a însemnat pentru PSD Piatra Neamț o întâlnire cu membrii Filialei județene Neamț a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, sub denumirea ”Oameni si vremuri”. Iar cea mai recentă activitate publică a președintei social-democrate de Piatra a fost la Tașca, la un spectacol dedicate Unirii Principatelor organizat de Cenaclul ”Lumină lină”.

 Respect, profesionalism, dinamism, solidaritate

Cele patru principii după care Florentina Moise vrea să continue activitatea începută acum trei luni la organizația municipală sunt respectul (unii față de alții, față de cetățeni și față de competitorii politici), profesionalismul (membri PSD Piatra Neamț să atragă de partea lor oameni care au reușit în profesie și care pot contribui la binele celorlalți), dinamismul (o echipă tânără, cu inițiativă) și solidaritatea (principiu de bază al social-democrației).

Am încredere, date fiind progresele pe care le-am făcut în aceste trei luni, că vom deveni embleme ale acestor principii și oamenii ne vor urma”, spune Florentina Moise.

 Obiective pe termen mediu

Principalul obiectiv este ca viitorul primar al municipiului Piatra Neamț să fie de la PSD, spune Florentina Moise. ”Facem măsurători în această perioadă și vom propune oamenilor un candidat care să le respecte și să le împlinească așteptările. În aceste trei luni, am stat de vorbă cu mii de oameni din oraș, cunosc profilul pe care și-l doresc de la viitorul primar. Noi nu trebuie să ne îndepărtăm de social-democrație, în aceste vremuri grele, pentru că, politic, este singura doctrină care are grijă de fiecare om în parte, care nu lasă pe nimeni în urmă. Totodată, trebuie să fim conștienți că societatea și-a spus punctul de vedere la ultimele alegeri și să respectăm votul. Am încredere că PSD Piatra Neamț va răspunde tuturor așteptărilor pietrenilor! Suntem aici pentru ei!”.

Pe termen mediu și lung, organizația municipală va fi cel mai puternic susținător al PSD Neamț. ”Am demarat o construcție de care sunt mândră. Dar politica este cu și despre oameni. Nu aș fi reușit să fac acești primi pași fără suportul colegilor de la municipiu și de la județ. Le mulțumesc tuturor și, mai ales, pietrenilor care ne-au primit cu deschidere și încredere!”, spune Florentina Moise, liderul PSD Piatra Neamț.(P).

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.