Fonduri europene nerambursabile pentru străzile din Piatra Neamţ

pietricica turism

Primarul Dragoș Chitic și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE), Vasile Asandei, au semnat astăzi, 28 ianuarie, trei contracte de finanțare a unor proiecte majore de infrastructură rutieră și de gestionare a traficului rutier la Piatra-Neamț.

Două dintre acestea vizează modernizarea a două coridoare importante din municipiul Piatra-Neamț, inclusiv realizarea de piste pentru biciclete: “Reorganizarea coridorului principal de mobilitate urbană pe axa est-vest (Bulevardul Decebal, Piața Mihail Kogălniceanu, Bulevardul Traian)”, în valoare de 26.660.435 lei și “Modernizarea coridorului integrat de mobilitate est-vest – Strada Mihai Viteazu”, în valoare de 14.549.926 lei. Cel de-al treilea proiect este intitulat “Implementare sistem de management inteligent al traficului în municipiul Piatra-Neamț” și este în valoare de 35.218.942 lei.

“Astăzi am semnat contractele pentru finanțarea a trei proiecte foarte importante pentru Piatra-Neamț, prin a căror implementare vom moderniza principalele artere din municipiu și vom crește gradul de siguranță al tuturor participanților la trafic, fie ei conducători auto, pietoni sau bicicliști. Ne dorim ca pietrenii să aleagă mijloacele de transport cele mai puțin poluante și pentru aceasta vom asigura toate condițiile și îi vom încuraja pe cei care se gândesc la mediul înconjurător.

Toate proiectele beneficiază de finanțare nerambursabilă în proporție de 98%, contribuția municipalității pietrene fiind doar de 2%. Am mai spus-o: fondurile europene reprezintă o soluție la îndemâna autorităților locale pentru realizarea de investiții care să dezvolte comunitățile și din acest motiv ne batem pentru fiecare cent nerambursabil care poate fi adus în orașul nostru”, a declarat primarul Dragoș Chitic. (M.N.; FOTO: Primăria Piatra Neamţ)

3 COMENTARII

  1. In modernizarea celor doua “coridoare” sunt prinse si fonduri pentru reabilitarea retrlelor edilitare de apa potabila, sau dupa asfaltare se v-a interveni pentru reparatia avariilor. Este stiut ca zonele Calea Romanului si B-dul Traian sunt cu probleme majore la reteaua de apa potabila.

  2. Dacă modernizarea acestor coridoare se face cu scopul de a crește afluxul de mașini care poluează municipiul cu moft de stațiune de interes național, atunci putem să spunem că se cheltuie bani pe boala noastră cea de toate zilele.
    Poate domnul primar ne prezintă mai detaliat aceste mărețe proiecte cu care se laudă precum găina cu mărgica din povestea lui Creangă. Așa, ca să nu ne supărăm pe dumnealui tocmai la final de mandat eșuat și-n prag de noi alegeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.