Gunoaiele, secretarului de județ și presiunea pe consilieri

Ședința Consiliului Județean Neamț de marți, 28 ianuarie, pe lângă micile înțepături nevinovate cu care ne-am obișnuit, a scos în evidență rolul activ, de jucător, al secretarului județului Neamț, doamna Daniela Soroceanu. Atitudinea sa din ședință, probabil în limitele largi ale legilor din România, a părut mai mult a unui președinte de ședință decât a unui om pus să păstreze limitele în apărarea legalității hotărârilor. Fără prea multe comentarii, vă prezentăm momentul în care Florin Hopșa a propus un amendament de scădere a tarifelor la colectarea și depozitarea gunoaielor.  Secretarul anunță, chiar dacă recunoaște că nu știe exact dacă amendamentul este legal sau nu, că nu va da aviz de legalitate! Și asta o face public, chiar dacă Ionel Arsene spune de data aceasta un lucru mare de bun simț, oricine poate face amendament, că de-aia e încă democrație.

 

Dezbaterea pe prețul gunoaielor, cea mai aprinsă în ședință poate fi judecată și din alt punct de vedere, cel al reprezentanților firmelor de salubritatea prezenți în sală. Cel puțin din partea Rossal Roman a fost doamna Havrici în sală și dl. Corduneanu, de pe poziția de om care cunoaște societate, încă la masa consilierilor, în ciuda deciziei definitive a ANI, confirmate de Înalta Curte. Nimeni dintre consilieri, ca să nu mai vorbim de cei din executiv, plus secretarul județului, n-au întrebat măcar așa, de amorul artei administratiei publice locale, dacă societatea a făcut pași pentru intrarea în legalitate cu gunoiul din  groapa neconformă pe care-l administrează în Romanși apoi să-i pună în discuție tarifele. Mai ales. vorba domnului președinte, că tot veni vorba de infringement din zona mediului în Neamț.

Valentin Bălănescu

2 comments

 • MN

  ianuarie 29, 2020 at 2:08 pm

  Din tonul si atitudinea stimabilei se pare ca inca nu si-a revenit din funtia de prefect. Apreciem totusi ca le are cu numaratorea 1,2,3,4,……

  Răspuns

 • Codul Penal

  ianuarie 29, 2020 at 6:25 pm

  Matracuca sa își vadă de borsul ei de acasă,nu de banii nemțenilor!
  Proasta ,nesimțită & tupeista.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *