Incredibil: din lipsă de magistrați, procesele penale de la Judecătoria Piatra-Neamț primesc deja termene în 2021

pietricica turism

Deși n-au trecut decât câteva zile lucrătoare din anul 2020, procesele penale de la Judecătoria Piatra-Neamț primesc deja termene anul viitor. În aceste condiții, un bărbat care a formulat o acțiune de reabilitare judecătorească în ziua de 7 ianuarie, a primit primul termen pe 15 decembrie 2020. Procesele care vor fi înregistrate în această săptămână, însă, vor fi programate în ianuarie 2021. În condițiile în care Secția penală a Judecătoriei Piatra-Neamț are doar 4 completuri, formate fiecare dintr-un singur judecător, iar două judecătoare sunt în concediu de creștere a copilului, nu a fost posibilă decât delegarea unui singur magistrat la Secția penală. Prin urmare, rolul fiind plin, termenele se ”duc” liniștit luni de zile, ba chiar ani, mai nou.

Culmea ironiei este schema Judecătoriei Piatra-Neamț este completă, dar numărul tot mai mare de dosare nu mai poate încăpea în ședintele curente, cu toate eforturile de a ”înghesui” și câte 80 de dosare în aceeași zi. Singura soluție rămâne redimensionarea schemei de personal, ceea ce nu este posibil nicidecum la nivel local. Însă la nivel local vor fi suportate consecințele, în privința oamenilor de rând, mai ales, care au tot dreptul să fie nemulțumiți când primesc primul termen într-un proces după un an de zile.

C.M.

1 COMENTARIU

  1. Bine că iau salarii de zeci de mii de Ron și șpăgi de zeci de mii de euro/dosar ,timp de dosare nu au…matracucile de judecătoare merg la coafor,Spa,manichiura/pedichiura,întâlniri extraprofesionale in timpul programului,shopping,etc.
    Nu citesc dosarele,sunt varza…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.