Îndemn la rugăciune pentru starețul Mănăstirii Nechit, care a suferit un infarct

Oamenii care-l cunosc personal sau pur și simplu au ajuns pe la Mănăstirea Nechit din comuna Borlești s-au mobilizat, pe Facebook e adevărat, în ideea de a se ruga pentru sănătatea părintelui Zenovie Grigore. Stareţul Mănăstirii Nechit a fost dus, duminică, 5 ianuarie, cu un elicopter SMURD, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași, după ce i s-a făcut rău în timpul slujbei. Conform declarației medicului Diana Cimpoeșu, șefa SMURD Iași, părintele avea simptomele unui infarct.

Astăzi, 6 ianuarie, primarul de Borlești, Vali Puică, știa că părintele a fost stabilizat, dar are nevoie de intervenții chirurgicale pentru montarea a două stenturi.

Părintele Zenovie Grigore face parte din obștea Mănăstirii Nechit din 1990 și a devenit stareț după ce părintele Zenovie Ghidescu, fostul stareț, s-a mutat la Domnul.

Într-un interviu din 2016, părintele Zenovie Grigore a fost întrebat ce sfaturi le-ar da credincioșilor. Și a răspuns: ”Darurile cele mai prețioase sunt cele care nu au preț și unul dintre ele este timpul. Îi sfătuiesc atât pe credincioșii plecați în străinătate, cât și pe cei rămași acasă, să-l dăruiască celor dragi. Timp în care să stea să-i asculte, timp în care să-i sfătuiască și să le arate că le pasă de ei, timp în care să-i învăluie în dragoste și preocupare, timp în care să le inoculeze speranță și credință, timp pentru sufletele lor, timp pentru ei. Să caute să dea întotdeauna din ceea ce sunt, ca oameni, ca prieteni, ca suflete trecute prin viață. Să dea orice, oricât, oricum… Să dea fără să aștepte nimic în schimb…ce sentiment prețios și atât de rar întâlnit din păcate…Pe cei care sunt însoțiți de copii îi sfătuiesc să-și facă timp pentru aceștia, căci timpul petrecut reprezintă cel mai simplu mod prin care se consolidează relația cu ei și le asigură un mediu armonios și liniștit în care să crească. Nu pot și nici nu este indicat să substituie timpul petrecut cu ei cu daruri sau jucării, pentru a compensa absența din viața lor. Părinții trebuie să înțeleagă că nu cantitatea timpului pe care îl petrec cu copiii este importantă, ci calitatea lui, modul în care îl fructifică și îl valorifică în interacțiunile dintre ei. Bunătatea, iubirea, smerenia, blândețea și iertarea sunt daruri pe care le-am primit toți de la Dumnezeu pentru a le pune în slujba celor din jur. Datoria noastră, a tuturor, este să ajutăm înainte de a ni se cere ajutorul, să fim acolo unde este nevoie de noi, să facem bine, să arătăm milostivire față de cei care nu au. Toți suntem ai lui Dumnezeu, toți suntem copiii Lui”.

C.M.

 

4 comments

 • Ovidiu Tiganescu

  ianuarie 6, 2020 at 4:48 pm

  Insanatosire grabnica, parinte! Doamne ajuta!

  Răspuns

 • Serban Gheorghe

  ianuarie 6, 2020 at 6:02 pm

  Parintele Zenovie este bine, multumim Dr Amin Bazyani… Sa va ajute Dumnezeu..

  Răspuns

 • Rebegea Nicoleta

  ianuarie 7, 2020 at 3:56 pm

  Bunul Dumnezeu să se milostivească!
  Sănătate și zile lungi să-i dăruiască!
  Pe noi creștinii să ne povățuiască și credința să ne-o întărească!
  Doamne, îndură-te, ajută-l, dăi putere și recuperare ușoară Părintelui Stareț Zenovie Grigore! Amin!

  Răspuns

 • Maria

  ianuarie 11, 2020 at 10:07 am

  Bunul Dumnezeu sa va dea recuperare grabnică, sănătate și putere de a pastori mulți ani de acum în colo. Sa ne traiti mulți ani părinte stareț și sa ne povățuiti ca pana acum. Sănătate multa.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *