Vești bune și vești rele pentru anul DouăzeciDouăzeci!

pietricica turism

Veste bună: Liderul ALDE anunță ” desființarea partidului” în mesajul său de la cumpăna dintre ani. La 67 de ani, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE spune că în anul 2019 democrația a fost pusă la încercare și a funcționat. Direcția politică pe care o imprimă este destul de simplă, dar distructivă pentru actuala structură a partidului: “Anul 2019 a fost anul lui «fără penali în funcţii publice». Haideţi să facem din anul 2020 anul lui «fără incompetenţi în funcţii publice»“, a transmis liderul ALDE.

Dacă Tăriceanu ar începe cu propriul partid, practic el s-ar autodizolva, având în vedere că funcțiile aldiștilor au fost obținute pe bază de troc politic cu PSD-ul și acum prin trădarea acestuia, la obținerea lor contând poziția în partid, contribuțiile la funcționarea acestuia, nu meritele personale sau profesionale. Mai rămâne ca Tăriceanu să anunțe și mecanismul prin care-i descoperă pe incompetenți. Probabil va cere sfaturilor competenților în domeniu, de genul Remus Borza, la fel de bun pentru Viorica, pardon, ca și pentru Ludovic.

Veste proastă pentru fumători: de astăzi, cresc accizele la țigări, pentru a alinia prețurile la cele din UE. Pentru un pachet prețul va crește cu 40 de bani și după această măsură jumătate din prețul unui pachet va ajunge în bugetul de stat.

foto: Agerpres

Veste bună pentru igiena publică: Guvernul a decis desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, condus de câțiva corifei ai evenimentelor: Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, plus mulți alții care primeau bani doar pentru că se aflau în ”organul colectiv de conducere”, ca să respectăm limbajul cu care erau obișnuiți de pe vremea când avea avantaje ca activiști de partid. Reacția lui Ion Iliescu a venit repede: ”Asta e o porcărie curată.” Că nu mai are cine studia revoluția…

Veste bună pentru companiile de telefonie mobilă: Guvernul a dat liber la lichidarea de stocuri la cartele prepay, probabil spre exasperarea celor de la SRI și a colegilor de  preocupări. Termenul la care acestea puteau fi cumpărate la liber a fost prelungit cu 3 luni, până la finalul lunii martie. Vreo promoție, ceva?

Veste bună pentru angajatori: contractele mai mici de 8 ore nu vor mai fi taxate suplimentar în privința contribuțiile de sănătate și pensiilor, care  vor fi calculate la venitul realizat de angajatul care are contract de muncă parțial. Legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2020. Mai rămâne să găsească și forță de muncă pe care s-o angajeze, că aici nu se poate interveni cu o ordonanță de urgență.

Veste tip telenovelă:  Guvernul a hotărât eliminarea supraaccizei de 7 eurocenți/l de benzină și motorină printr-un proiect de lege în parlament la începutul lunii decembrie. Ideea ar fi că se ieftinește combustibilul la pompă. Nimeni n-a precizat cum!

(V.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.