A căzut Guvernul Orban! Moţiune adoptată cu 261 de voturi!

Guvernul Ludovic Orban a fost demis astăzi, 5 februarie, prin moţiune de cenzură, cu votul “pentru” a 261 de parlamentari. Moţiunea intitulată “Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti” a fost iniţiată de PSD şi UDMR. Au fost prezenţi 373 de parlamentari.

Dezbaterile premergătoare votului nu au fost lipsite de elemente anecdotice. Atmosfera a fost ridicată la cote înalte de discursul furibund al premierului. ”Sunteţi parlamentari născuţi din pixul lui Dragnea şi nu veţi scăpa de asta în toată carieră dv. Nu numai că a fost semnată candidatura dv. de acest stăpân, dar trei ani de zile l-aţi slugărit şi aţi votat toate proiectele împotriva interesului României. Puteţi să faceţi ce vreţi, nu mă las judecat de voi. În trei ani de zile aţi arătat clar de ce sunteţi în stare, de sărăcie, dezinformare, slugărnicie şi nu aţi adus nimic bun României”, a spus Ludovic Orban.Un schimb interesant de replici a avut premierul şi cu liderul Pro-România, Victor Ponta. Ludovic Orban l-a acuzat că s-a operat în Turcia, pe vremea când era prim-ministru, iar Ponta a răspuns: “Ludovic, să ştii că eu m-am operat la picior, nu am fost la  o cură de dezalcoolizare”.

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a solicitat preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului să sesizeze Curtea Constituţională pentru conflict interinstituţional Guvern-Parlament în urma adoptării de către Executiv, în şedinţa de luni, a “unei căruţe de ordonanţe de urgenţă”. “Nu votăm moţiunea pentru că deschide drumul spre anticipate şi ALDE nu vrea să asfalteze acest drum spre anticipate”, a mai adăugat Tăriceanu.

Un schimb antrenant de replici a avut loc şi între liderul USR, Dan Barna şi cel al UDMR, Kelemen Hunor. (M.N.)

One comment

 • V.Vasile

  februarie 6, 2020 at 9:42 am

  Poate trebuiau schimbati, poate nu, totusi 25 OUG, intr-o zi(seara-noapte) nu se face. Elaborarea legilor pe repede inainte duce mai mult spre interese cenusii si amatorism 90%, in traducere libera, dupa noi, potopul ! Prea multa instabilitate.
  Rafuieli de mahala gen ba pe-a matii, pe banii contribuabililor asa ca , stofa de conducator capabil, elevat,s-a consumat de mult si au aparut cocalarii, paturicii cu subordonati din specia nevertebratelor.
  Da, ei sunt oameni de afaceri care daca nu ,,prind,, contracte cu statul raman la nivelul lor de smenari-bisnitari.
  Deci, oameni buni daca mai exista viitor, macar pt. copii si nepotii nostri, stam ca si pana acum dupa perdeluta, sau….?!

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *