Acord surprinzător între C.J. Neamț și primăria orașului Roznov

pietricica turism

După mai multe luni de război rece între președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, și Ionel Ciubotaru, primarul orașului Roznov, întreținut mai mult sau mai puțin subtil de fostul prefect, Daniela Soroceanu, se pare că s-a intrat într-un fel de normalitate administrativă. Cererea de sprijin financiar pentru funcționarea Căminului pentru persoane vârstnice Roznov, venită din partea primăriei, a găsit înțelegere la Consiliul Județean și în plenul ședinței din 17 februarie, a fost aprobată suma de 400.000 lei.

Suma reprezintă contribuția financiară a județului Neamț pentru perioada februarie – 31 decembrie 2020. Pentru buna funcționare a căminului, Primăria Orașului Roznov alocă 300.000 lei, la care se adaugă suma de 190.000 lei pusă la dispoziție de Ministerul Muncii, prin Ministerul de Finanțe.

Căminul are o capacitate de 50 de locuri și fiecare beneficiar contribuie cu 60% din valoarea pensiei, diferența de până la 3.000 de lei trebuind să fie acoperită de localitatea de unde provine.  Teoretic banii ar fi îndestulători cu condiția ca primăriile să îi și achite, lucru care nu se și întâmplă. De aceea colaborarea dintre C.J. Neamț și primăria de la Roznov este binevenit. (M.E.Z.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.