COD PORTOCALIU pentru zona de munte a judeţului Neamţ! Vor fi ninsori şi viscol!

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni, 10 februarie, avertizare COD PORTOCALIU pentru zona de munte a judeţului Neamţ. Intervalul de valabilitate este cuprins între 10 februarie, ora 18:00 şi 11 februarie, ora 20:00.

“În intervalul menționat, în zona înaltă de munte a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj și Bihor vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de peste 90-120 km/h și temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 de metri”, precizează ANM.

De asemenea, pentru intervalul 10 februarie, ora 14:00-11 februarie, ora 20:00, tot pentru zona de munte a judeţului, a fost emisă o avertizare COD GALBEN, care prognozează ninsori importante. “În intervalul menționat, la munte, vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 65-75 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 90 km/h și va fi viscol. Vor fi intervale în care în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș rafalele vor depăși 55-65 de km/h și izolat 70-80 km/h. Temporar va ninge în masivele montane din nordul țării, iar în restul zonei de munte, în Maramureș și în nord-estul Transilvaniei, la început vor fi precipitații mixte, favorizând formarea de polei, apoi vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, unde vor depăși local 15 l/mp și izolat 20-25 l/mp, iar la altitudini în general de peste 1.500 de metri se va depune strat consistent de zăpadă”, potrivit sursei amintite. (M. CONSTANTINESCU; HĂRŢI: ANM)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.