Efectul ”Coronavirus” în Târgu Neamţ: scad vânzările la magazinele chinezești și nu se găsesc măști de protecție

pietricica turism

Știrea că un cetățean din Târgu Neamț și trei din Răucești au fost trimiși în carantină a făcut ca discuțiile despre coronavirus să ocupe primul loc la acasă, la serviciu, pe terase sau în parcuri. Unii oameni chiar se gândesc să-și facă provizii și să iasă cât mai puțin din casă. Un subiect ”la modă”, magazinele chinezești din oraș și dacă patronii lor au fost recent în China.

Pe raza orașului funcționează trei magazine chinezești, toate aflate în zonă centrală. Două dintre ele au același patron, pe nume Alu. Acesta ne-a confirmat faptul că nu a fost plecat în China în perioada Anului Nou chinezesc, care începe pe 25 ianuarie. Însă se plânge de faptul că au scăzut vânzările în această perioadă de când cu coronavirusul.

Marfa o iau de obicei de la en-gross Europa din Bucureşti. Vânzările au scăzut în lunile ianuarie şi februarie din acest an”, ne spune acesta.

Nu mai are la vânzare măşti de protecţie, pe ultima a vândut-o chiar marți, 25 februarie.

La celălalt magazin chinezesc din zona Pieţei ne întâmpină două angajate. Ne spun că patronul locuiește cu familia în Iaşi şi că nu a fost plecat în China în perioada Anului Nou chinezesc. „A vrut să plece dar s-a răzgândit. Vânzările sunt slabe în ultima perioadă. De două luni de zile nu am mai adus marfă la magazin. Asta pentru că s-au oprit importurile din China. Probabil ne vom aproviziona din Turcia sau alte ţări”, ne spune una dintre angajate.

Cât priveşte existenţa măştilor de protecţie prin farmaciile din Târgu Neamţ, acestea lipsesc cu desăvârşire. Nicio farmacie nu are la vânzare astfel de măşti.

Contactat telefonic, unul dintre administratorii de farmacie din oraş ne-a declarat: „Noi am făcut comandă de astfel de măşti, dar chiar suntem curioşi dacă o să le şi primim. Deocamdată nu găsim. Am vorbit şi cu furnizorii noştri şi ne-au spus că şi eu au comandat de acum trei săptămâni şi că ar fi oprite în vamă. Din ce am auzit statul român nu le-ar da voie să intre în ţară. Dar nu ştiu sigur”.

C.T. STURZU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.