Fotoreportaj: Mormane de gunoi la Blebea, pe malul Ozanei

Movile de gunoi, în special de moloz provenit de la construcţii sau renovări de apartamente și case străjuiesc malul Ozanei, în zona Blebea, fără ca cineva să le deranjeze. De la primărie ni s-a spus că în acel loc gunoaie se adună an de an, dacă au existat acţiuni ale Poliţiei Locale care a surprins cetăţeni cu maşinile personale la descărcat moloz și care au fost amendaţi. Se pare că acțiunile polițiștilor locali nu au impresionat foarte tare sau au avut loc cu mult timp în urmă. Vestea bună ar fi că în zonă se renovează foarte multe locuințe, vestea proastă că nu se respectă legea.

De-a lungul anilor Poliţia Locală patrulează pe centura oraşului şi ajungem şi la Blebea, unde supervizăm traficul greu care traversează podul din cartier. Totodată, patrulăm şi zona unde sunt acum aruncate aceste gunoaie pe care le-aţi fotografiat de pe malul Ozanei. Aceste gunoaie sunt aduse şi descărcate noaptea. Avem date amenzi multe în acea zonă, unele dintre ele chiar la agenţi economici din zona noastră. Amenzile pentru persoanele juridice sunt între 500 şi 2.500 lei, iar amenzile pentru persoanele fizice sunt între 200 şi 1.000 lei. Acel moloz este folosit de cele mai multe ori controlat, pentru a stabiliza malul Ozanei”, a declarat Florin Tofan, şeful Poliţiei Locale Târgu Neamţ.

„În cel mai scurt timp vom igieniza acea zonă. Noi deja am discutat cu un privat din comuna Vânători-Neamţ, care are un buldoexcavator şenilat şi pe care să-l folosim la nivelarea acelor movile de moloz. Însă facem un apel la cetăţeni să nu mai descarce moloz pe malurile Ozanei, să nu mai arunce gunoiul în locuri nepermise, pentru că nu este normal, nu este civilizat şi riscă amenzi usturătoare”, ne-a declarat viceprimarul Vasile Apopei.

Poliţia Locală ne-a pus la dispoziţie o serie de fotografii de la acţiunile din anii trecuţi, când au fost prinşi şi amendaţi câțiva dintre cei care confundat malul Ozanei cu un depozit de gunoi în aer liber.

C.T. STURZU

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.