Iresponsabilitate crasă, prefectul George Lazăr va face plângere penală în cazul copiilor intoxicați de la Poiana Teiului

Incidentul de la Poiana Teiului, unde cinci copii s-a intoxicat cu fum provenit o centrală pe lemne ( amănunte aici) a stârnit  revolta prefectului de Neamț. George Lazăr acuză conducerile primăriei și școlii de neglijență gravă deoarece au fost anunțați în urma unui control că sunt probleme la centrală încă din noiembrie: „Cei de la ISU Neamț, care au competență și au intervenit, ne-au spus că – o informație interesantă – că din data de 25 noiembrie 2019 s-a făcut de către inspectorul de la ISU Neamț verificarea la centrală, centrala fiind pe lemne, s-au identificat nereguli în funcționarea centralei din punct de vedere tehnic și s-au stabilit măsuri de remediere a problemelor tehnice de la centrală. Până în momentul de față se pare că cei responsabili, respectiv Primăria Poiana Teiului, pentru că primăria are corpul administrativ al școlii și respectiv bunurile componente, respectiv centrala, nu au implementat măsurile de remediere, lăsând practic din 25 noiembrie și până în prezent, în perioada sezonului rece, acea centrală să funcționeze, cu toate că au fost notificați că sunt probleme tehnice la centrală.” Prefectul a constituit o comisie pentru a ” face demersurile legale necesare față de ce s-a întâmplat și față de cei care se fac vinovați față de acest incident”.

Prefectul George Lazăr a catalogat drept iresponsabilitate crasă lipsa de reacție a Primăriei Poiana Teiului: „Evenimentul în sine este extrem de grav, să te joci, să nesocotești până la urmă indicațiile pe care ți le-au dat specialiștii pentru a asigura buna funcționare a unității școlare și a centralei termice, punând astfel în pericol viața copiilor care merg la cursurile acelei școli din comuna Poiana Teiului. Acest gest este un gest de iresponsabilitate crasă, iar organele competente – și vom face sesizare și la organele de parchet, în cauză, pentru deschiderea unui dosar penal -, să răspundă. Așa ceva este nepermis!”.

Când au ajuns copiii de dimineață în școală, se simțea miros de fum în școală și mai multor elevi li s-a făcut rău. Apelul la 112 a fost făcut pe la ora 8.30 și au fost trimise în ajutor două ambulanțe SMURD și două ambulanțe SAJ Neamț. Inspectorul școlar general Mihai Obreja a dispus, imediat după incident, să fie evacuați toți copiii din școală și să se suspende cursurile până la remedierea situației. Cei 134 de elevi din 7 clase au fost duși acasă cu microbuzele școlare. (C.I.)

 

alegeri locale psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.