Concursul organizat pentru ocuparea a 3 posturi de asistent medical la serviciul Sterilizare din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a atras puzderie de candidați. Concurența pe post a fost acerbă, fiind 37 de candidați înscriși. Era cumva de așteptat, având în vedere că nu se cerea vechime și experiență, candidații trebuind să dovedească măcar că au absolvit o școală postliceală sanitară sau studii echivalente. Și, ce poate fi mai atractiv decât un post călduț și liniștit într-o secție fără bătaie de cap, fără pacienți, cu echipamente recent achiziționate, fără pacienți, cu spor de condiții și de noapte? Dar, cum frecvent se întâmplă în ultima vreme la concursurile la care pot accede proaspăt absolvenți de școli sanitare, rezultatele candidaților la proba scrisă pentru Sterilizare au fost dezastruoase. Din toți cei 31 de concurenți care au dat testul grilă pe 10 februarie, doar doi au promovat. Promovare la limită, unul reușind 55 de puncte și celălalt candidat 52,5 puncte.
Acest concurs a fost anunțat încă din luna octombrie, când a fost publicată și tematica. Candidații au avut timp berechet pentru a învăța, fiindcă acest concurs a fost amânat laolaltă cu toate celelalte concursuri organizate de spital, mai întâi de pe 26 noiembrie, o dată, apoi de pe 6 pe 10 februarie, a doua oară. Dr. Gabriela Bercea, directorul medical și președintele comisiei de concurs ne-a declarat că singura explicație pentru rezultatele candidaților este faptul că nu s-au pregătit: „Am avut surpriza ca primele 15 lucrări corectate să nu întrunească nici măcar punctajul de 50 minim. Iar, din cei 31 care s-au prezentat la testul grilă, doar doi candidați au promovat la proba practică. Subiectele au fost din tematica afișată, nu au fost doar din sterilizare, candidații mare parte din ei sunt tineri, dar s-au prezentat nepregătiți. Au mai fost concursuri cu mulți candidați, dar nici unul cu rezultate atât de slabe”. În logica acestui concurs, cei doi candidați reușiți la scris sunt ca și promovați, ei urmând să mai susțină proba practică în ziua de 14 februarie. Pentru postul rămas neocupat s-ar putea organiza un nou concurs, cu alt consum de oameni și timp din partea spitalului. (C.I.)
2 comentarii
De ce va mirați?
Intră cine da 5000 euro șpagă.
Pai cum să învețe,doar ei au venit să omoare pacienții,sa_i smulgă de bani și plocoane,nu sa fie in slujba bolnavilor/buni profesioniști!
Halal rezultate, mediocre,pe masura pregătirii lor!!!
Oare de ce ne mai mirăm că SJN s_a transformat în IML)cimitir????????