Plângeri penale după bătaia de la Colegiul Tehnic Ion Creangă Târgu Neamț

pietricica turism

Incidentul violent de la Colegiul Tehnic Ion Creangă din Tâgu Neamț, când un elev a fost lovit de alți doi colegi în una dintre pauze, capătă noi accente. Mama băiatului care s-a ales cu fractură de piramidă nazală și traumatism cranio-facial este hotărâtă să facă plângere împotriva celor care l-au bătut pe fiul său dar și, surprinzător, împotriva dirigentelui de la clasă.

Camelia Ciobanu, mama elevului bătut: „O să merg la Poliţia Târgu Neamţ să depun plângere împotriva dirigintei băiatului meu şi al celor doi elevi care l-au bătut. Eu găsesc principalul vinovat pe doamna dirigintă (?), pentru că trebuia să anunţe Ambulanţa. Pe ea a anunţat-o fratele meu. De fapt fratele meu l-a adus vineri la Urgenţe, nicidecum doamna dirigintă. O voi da în judecată. Poate a lovit şi băiatul meu, dar el s-a apărat. El a fost lovit primul. Băiatul meu era căzut jos şi ei îl loveau cu picioarele. Am mai auzit că băiatul meu ar fi fost sub influenţa alcoolului. Dar am actele medicale, analizele din acea seară şi nu i-a ieşit niciun strop de alcool”.

Este cel puțin surprinzător să consideri dirigintele ca fiind principalul vinovat într-un conflict spontan între copii și nu pe agresori.

Diriginta clasei, prof. Mihaela Solomia, nu înțelege de ce s-ar face plângere împotriva ei: „Eu chiar nu văd de ce dă fiu eu dată în judecată. M-am dus cu cele mai bune gânduri să aplanez conflictul, pentru că sunt în slujba elevului.  Eu ca profesor nu pot propaga violența în şcoală. Dar cu siguranţă veţi primi mai multe detalii de la conducerea şcolii, după finalizarea cercetărilor. Dacă dumneavoastră consideraţi că poate fi numită infracţiune faptul că eu m-am dus să constat nişte lucruri şi să-mi anunţ şefii, nu ştiu ce să mai zic. Consider că mi-am făcut datoria şi am respectat deontologia profesională. Personal am încercat să.mi fac munca mea de diriginte şi să fiu în slujba elevilor. Ca profesor şi diriginte nu vreau să văd în şcoală acte de violenţă şi nu vreau să pătez imaginea şcolii, pentru că am în spate o muncă de 16 ani în această şcoală. Dimpotrivă, eu am încercat să duc copiii la concursuri, să fac proiecte europene. În altă ordine de idei, vă pot spune că vineri seara am fost personal la spital la elevul meu, pentru a vedea dacă este bine”.

C.T.Sturzu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.